IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващото Peugeot 508 ще е революция

Компанията планира да използва дизайна от смайващия концепт Instinct

Следващото Peugeot 508 ще е революция

Следващото поколение на Peugeot 508, което се очаква в началото на следващата година, ще е истинска революция по отношение на дизайна, съобщава Auto Express. Citroen пък ще се оттегли изцяло от сегмента на седаните, за да разчисти пътя на другата марка от групата. Това означава окончателен край за модели като С5.

Следващото Peugeot 508 ще е революция
Следващото 508 ще изглежда "до голяма степен" като концепта Instinct, поне отпред

Класическият D сегмент, в който се бори сегашното 508, непрекъснато се свива в последните години за сметка на кросоувърите. Затова Peugeot смята да даде на следващата генерация по-спортно усещане и силует на четириврато купе. В основата й ще залегне ефектният концепт Instinct, който компанията представи преди седмица на автомобилния салон в Женева.

"В Европа D-сегментът отмира, оцеляват само по-динамичните и по-компактни предложения", обясни главният дизайнер на Peugeot Жил Видал. Колегата му Лоран Бланше, директор по продуктовата гама, подчерта, че целта на компанията е да се разположи на върха в масовия сегмент, а не да става премиум като BMW например.

Вижте специалното интервю на Жил Видал за "КОЛЕЛА" и Automedia.bg:


Все още не е ясно колко точно от Instinct ще бъде използвано в серийните модели. Видал уверява, че специфичната линия на предните светлини със сигурност ще влезе в производство. Главният изпълнителен директор на компанията Жан-Филип Емпарато също потвърди, че концептът ще стигне под някаква форма и до заводите. "Никога не правим такива концептуални модели просто така; с тях ви изпращаме някои послания за бъдещето на дизайна ни. Особено в предницата на тази кола".

Следващото Peugeot 508 ще е революция

За да няма вътрешна конкуренция в групата PSA, Citroen пък ще се откаже окончателно от D-сегмента и няма да разработва повече модели като досегашния C5. Вместо това по-късно през тази година компанията ще представи кросоувъра C5 Aircross.
 

Тагове: citroen peugeot citroën 508 c5
0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Читател ( преди 7 години )
    508 отдавна е напред в дизайна, гъвкавоста, ценорасписа и удобствата които предлага. Да казвам го като собственик и да предпочетох 508 GT пред Ауди, Бмв и Мерцедес. По-добра цена, по-нисък разход, най-високо ниво на оборудване. Харесвам и немските седани, но за какво ми е 3,0 дизел като 2,2 върви отлично със смесен разход 5,8 и има същия въртящ момент като 3,0 тди, да не споменавам, че обслужването на 3,0 е доста по-солено.
  • #8
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Естествено че ще е революция, все пак новата Инсигния ще е донор - понеже Опел знае как се правят коли в този клас, а 508 никога не успя да се доближи нито като технологии нито като популярност.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Хахаха ( преди 7 години )
    Няма такова нещо като автомат с един съединител. Автоматичната скоростна кутия, която ползват Пежо и Ситроен е хидротрансформаторна Aisin.А тези, които пишат тук се меко казано профани/ с някои изключения/.Сигурен съм, че повечето от тези "специалисти" са фенове на фолксваген и др. народни коли/които даже си имат два съединителя/
  • #6
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Обективен ( преди 7 години )
    Колко Ситроена си карал всезнайко.Сигурно в нещо друго освен Голф 2 или Опел Астра не си влизал
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Изобщо не прилича на Ferrari FF. Особено отзад - ама грам няма прилика!
  • #4
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ситроен трябва да се откажат не само от Д-сегмента, а изобщо да приключат с опитите си да правят коли. Повтарям, опити.
  • #3
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз не видях нищо смайващо. Нахвърляна на скица грозно копие на германски автомобил.
  • #2
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Единственият автомат който имат е 6-степенен с един съединител. Тъжно, нали? Да, но е факт.
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    На тенеке .. ( преди 7 години )
    може и да го докарат, ама няма ли V6 турбо мотори, 7-8-степенен автомат и спортно 4Х4 не ми го хвали!