IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Porsche 918 Spyder се отлага

Германците не са се отказали от модела, но засега той не е приоритет

Наследникът на Porsche 918 Spyder се отлага

Един от основните въпроси, вълнуващи феновете на Porsche, е дали легендарният хибрид 918 Spyder ще получи наследник. Отговор даде шефът на компанията Оливер Блюм, като той обаче е разочароващ за ентусиастите.

Наследникът на Porsche 918 Spyder ще чака

Пред изданието Motoring мениджърът обясни, че в момента приоритетите на марката са различни. През последните години Porsche представи моделите 718 Boxster и 718 Cayman, ревизира напълно гамата 911, пусна на пазара новата Panamera и нейната комби-версия Sport Turismo. До края на годината ще бъде показана и следващата генерация на Cayenne, която е очаквана с огромен интерес.

Благодарение на всичко това резултатите на марката растат. В Европа бяха продадени рекордните 69 119 нови автомобила, а предвижданията са през 2017 г. този резултат да бъде подобрен, при това значително. Затова и в момента компанията не се нуждае от нова хиперкола, която да замени 918 Spyder, тъй като тя и без това излиза в ограничен тираж.

"Специални модели като този правим веднъж на 10 години, така че в момента е прекалено рано да говорим за това - обясни Блюм. - Това, че Mercedes-AMG и Aston Martin подготвят подобни автомобили не ни притеснява. Съперниците ни със сигурност ще вдигнат летвата, но в Porsche не се плашим от това."

Според Блюм, конкуренцията в този клас със сигурност ще накара инженерите на Porsche да направят един изключителен автомобил, който да си върне рекорда за най-бърза обиколка на "Нюрбургринг". Сега той принадлежи на Lamborghini Huracan Performante.

Снимка: Porsche

 

Тагове: porsche 918 spyder
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    каруца до каруца.... ( преди 7 години )
    Прав си ,макар това Porsche 918 Spyder да е истински спортист-"една птичка пролет не прави".
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хич да не се притесняват, че няма да го пущат. То стария никой освен на картинки не го е виждал така, че и новия най-вероятно ще е така, ако решат виртуално да го пущат. Стария гореше 3/100(без уточнение какво точно), а новия ако го изкарат ще връща горивото сигурно...Порше не са това, което бяха. Откакто почнаха да правят семейни коли, седани, хечбеци, комбита и дори кросоувъри и пуснаха дизелови версии ми паднаха в очите. Хвалят се с големи продажби,т.е. са станали ширпотреба.Срам и позор!