IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Маркионе потвърди смъртната присъда на Lancia

Възраждането на легендарната марка не стои на дневен ред в FCA

Маркионе потвърди смъртната присъда на Lancia

В близко бъдеще възраждането на някогашната славна италианска марка Lancia не стои на дневен ред. Това заяви босът на FCA Серджо Маркионе на пресконференция за италианските медии на автомобилния салон в Женева.

Маркионе потвърди смъртната присъда на Lancia

Думите му бяха посрещнати с остра реакция от страна на медиите, като много от тях определят Lancia като „част от историята на Италия”, а други припомнят славните спортни успехи на вече почти забравената марка. Маркионе в прав текст заяви, че в момента няма надежда, а и възможност за възкресяването на Lancia, като в последните години марката предлага в Европа ребрандирани модели на Chrysler – като 300С.

Маркионе потвърди смъртната присъда на Lancia

А последната генерация на легендата Delta вече е сред класическите примери за неуспешен автомобил. Шефът на FCA поясни, че основната му цел е била спасението и повторното лансиране на Alfa Romeo и Maserati – процес, който все още не е приключил. И тъй като, ресурсите на FCA са били ограничени, е трябвало да се избира кои марки да бъдат спасени, а тогава лошият късмет се е паднал на Lancia.

Маркионе потвърди смъртната присъда на Lancia

Маркионе определи тези решения като „болезнени”, но поясни, че когато компанията бъде поета от бъдещия му наследник и релансирането на Alfa Romeo и Maserati приключи, то тогава може би ще има шанс за възраждането на Lancia.

Снимки: Lancia

Тагове: alfa romeo lancia maserati
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хаха, и до ден днешен Римската империя си съществува и си ръководи добрата стара Евпопа. Ама това е мааалко по-тъмна бира от това което обичаъно се попива тук.
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    А феновете ... ( преди 7 години )
    на Ланча потвърдиха присъдата си над мазния Макароне!
  • #8
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тоя е гробокопач. Вместо да подхрани с нови модели Фиат/ланча/Алфа той се опита да лансира в щатите компактни модели. Абсолютен ***.
  • #7
    12 rate up comment 21 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Коя ланча е над А6 да чуя?Че ме напушва зверски смях!
  • #6
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Уен Науен ( преди 7 години )
    Италианските масови коли не знам какъв *** са, но Ланчия е здрава и ако се поддържа както трябва - може да иляди. Тоя пр0стак съсипа много добра марка! 4 години карам Ланчия и като поддръжка излиза по-евтина от голф тройка, а като лукс е много над А6 и Пасат!
  • #5
    7 rate up comment 35 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    А бе кво ме занимавате с тия жабаренковци!Италианците никога не са имали автомобилна индустрия която може да се мери с Франия и Германия!Яли са бой от последните две нации по всички възможни трасета без значение дали става въпрос за рали ии пистови шампионати!Да си правят макароните и да не се бутат при големите!
  • #4
    27 rate up comment 3 rate down comment
    Homer Simpson ( преди 7 години )
    третокласен мозък...имаш колега
  • #3
    8 rate up comment 34 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ууууу, най-после добра новина! Една третокласна марка по-малко. Супер!
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Стефан ( преди 7 години )
    Легендите по-добре да умират преди да ги съсипят счетоводителите...https://***.youtube.com/watch?v=N1RKpdFjE4I
  • #1
    6 rate up comment 25 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    Никой не може да ги съди, че са избрали да спасят Алфа Ромео вместо Ланча. Италианските масови коли са абсолютен ***, разбира се, но все пак Алфа е синоним на скорост и тръпка.