IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Конкурентът на Tesla Model S се оказа по-евтин

Седанът на Lucid Motors излиза на пазара срещу 52 000 долара

Конкурентът на Tesla Model S се оказа по-евтин

Американо-китайската компания Lucid Motors оцени своя първи модел по-евтино от най-достъпния вариант на конкурента си Tesla. Цената на електрически седан Air стартира от 52 000 долара, докато базовата версия на Tesla Model S в САЩ се предлага за 63 800 долара.

Конкурентът на Tesla Model S се окказа по-евтин

В най-ниското си ниво на оборудване Air разчита на пробег с едно зареждане от 386 км (при Model S той е 338), а също така на задвижване към задните колела и агрегат с мощност 400 к.с. Като опции за автомобила са предвидени система за автономно управление (Tesla предлага същото), регулируеми предни седалки, 10 въздушни възглавници, 19-цолови джанти, светодиодна оптика и аудиосистема с 10 тонколони.

Конкурентът на Tesla Model S се окказа по-евтин

Срещу доплащане клиентът на Lucid Motors може да получи увеличение на капацитета на батериите, което осигурява пробег от 507 и 644 км (при Model S максимумът към момента е 507 км), а също така агрегат с 2 електромотора с обща мощност 1000 к.с. и задвижване на четирите колела, адаптивно окачване, панорамен покрив, задни седалки с наклон до 55 градуса, предни кресла с масаж, подгряване и вентилация и възможност за регулиране в 22 направления.

Конкурентът на Tesla Model S се окказа по-евтин

За топ-версията на китайско-амеракинския седан са предвидени също така 21-цолови джанти, „музика” с 29 колони и по-скъпи материали за салона. С всички тези елементи ще бъде оборудвана специалната серия Launch Edition, чиито цени ще стартират от над 100 000 долара.

Конкурентът на Tesla Model S се окказа по-евтин

Версията на Air с 1000 к.с. и топ-вариантът на Model S – P100D, имат идентично време за ускорение от 0 до 100 км/ч. То е 2,5 секунди, но максималната скорост при седана на Lucid Motors е 315 км/ч, докато при неговия конкурент тя е 250 км/ч.

Снимки: Lucid Motors
 

Тагове: tesla model s lucid air
0 от 500