IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Polo ще претърпи пълна промяна

Новото поколение на хечбека ще е готово през тази година

VW Polo ще претърпи пълна промяна

Засега компанията Volkswagen не бърза да разкрива подробности за новото поколение на хечбека Polo, но някои издания от Западна Европа се добраха до техническа информация за компактния хечбек. Той трябва да бъде представен до края на годината, като вече се знае, че напълно ще се различава от своя предшественик.

VW Polo ще претърпи пълна промяна

Промените ще засегат абсолютно всички елементи. Хечбекът ще бъде изграден на нова платформа, ще получи нови мотори, сериозно преработен дизайн както на екстериора, така и на интериора, а също така ще бъде оборудван и с нови мултимедийни технологии.

Новото Polo ще премине към платформата MQB-A0, на която е изградена последната генерация на Seat Ibiza. Както и испанския модел, така и хечбекът на Volkswagen ще порасне на размери, като ще се увеличат не само дължината и широчината, но и разстоянието между двете оси и между колелата.

Това съответно ще доведе до по-голяма вътрешно пространство, като моделът ще продължи да се предлага както с 3, така и с 5 врати. Компанията обаче ще се откаже от псевдокросовъра CrossPolo, тъй като негото място ще заеме пълноценен компактен всъдеход, изграден на базата на концепта T-Cross Breeze.

На външен вид новото Polo ще е по-агресивно и динамично, а в интериора ще се появяат по-скъпи материали и допълнителни опции. Идеята е салонът на хечбека да се доближава максимално до този на по-големия VW Golf.

Именно от „баткото” ще бъде взаимстван и новия двигател – 1,5-литров, който ще разполага със 130 и 150 к.с. и ще се предлага за топ-версиите на модела. За новото Polo са предвидени още 1,0-литров TSI, развиващ между 65 и 115 к.с., но от гамата отпадат 1,2 и 1,4-литровите агрегати.

За хечбека е предвиден само един дизелов мотор – напълно новия 1,6-литров TDI, който предлага с мощности между 80 и 110 к.с. Ролята на флагман при модела отново ще бъде поверена на версията GTI, която няма да има задвижване на четирите колела, но ще получи 2,0-литров мотор с 200 к.с. Скоростните кутии са 5-и и 6-степени механични, а като опция ще се предлага и 7-степенна DSG-трансмисия.

Премиерата на 6-ото поколение на VW Polo, който навършва 42 години, ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през есента.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen polo
0 от 500