IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Acura представи първия си хибриден кросоувър

Моделът MDX Sport Hybrid стартира на цена от 52 000 долара

Acura представи първия си хибриден кросоувър

Компанията Acura представи първи си хибриден кросоувър  MDX Sport Hybrid. Задвижването на модела е поверено на агрегат с 3 електромотора и система за задвижване на четирите колела SH-AWD, с които са оборудвани още седанът RLX Sport Hybrid и суперколата NSX.

Acura представи първия си хибриден кросоувър

Новата модификация е едновременно най-мощната и най-икономична версия на модела. В хибридната система влиза и 3,0-литров бензинов V6 мотор с 257 к.с., като сумарната мощност на агрегата достига 321 к.с. и 391 Нм въртящ момент. Един от електромоторите е интегриран в 7-степенната роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя, а другите два са поставени на задната ос. Засега от компанията-производител не дават детайли за динамичните характеристики на агрегата.

По сметки на Acura, разходът на гориво при хибридната верс вия смесен цикъл е 9 л/100 км. От компанията допълват, че управляваща електроника на автомобила – Integrated Dynamics System, разполага с 4 режима на работа, включително Sport+. В нея са включени 9 подсистеми, отговарящи за работата на електромоторите и трансмисията, за разпределението на тягата, кормилното управление и настройките на амортисьорите.

Кросоувърът също така ще се предлага с огромен набор от системи за безопасност и помощ на водача, включително адаптивен круиз-контрол и автоматично екстренно спиране, система за следене на лентата на движение и на трафика около автомобила, и др.

Продажбите на автомобила стартират през лятото, като началната цена на хибридния MDX Sport e 52 000 щатски долара.

Снимки: Acura
 

Тагове: acura mdx sport
0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    GG ( преди 7 години )
    От малкото японски автомобилни продукти марката не се продава в Европа.. евала на мениджмънта..да не реват после за продажби.Хубави двигатели много изпипан интериор,съизмерими цени с тройката от Германия...истинска конглокенция..и липса от пазара...тъпо.