IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche избра 5-те си най-впечатляващи концепции (Видео)

Сред тях има кола от 50-те години, както и от модел от бъдещето

Porsche избра 5-те си най-впечатляващи концепции (Видео)

Германският производител Porsche избра петте най-добри концептуални модела в своята история. Те бяха определени от Петер Варга и Иво ван Халтен, които отговарят съответно за външния вид и интериора на автомобилите на марката.

Porsche избра 5-те си най-впечатляващи концепции (Видео)

На пето място двамата дизайнери са поставили купето 754, което е разработено от Фердинанд Порше още през 1959 г. Този автомобил всъщност представлява предвестник на модела 911.

Следващият е Porsche 989, създадено в края на 80-те години. Този автомобил трябва да се появи в серийно производство, но в последния момент проектът е отменен. Реализиран е години по-късно, когато се превръща в модела Panamera.

На трета позиция се нарежда четириместният кабриолет Cayenne, а на втора – прототипът на хибридната спортна кола 918 Spyder. По-късно тя излиза и в серийно производство, като е разпродадена изцяло.

За най-добър концептуален модел в Porsche са избрали електрическият Mission E, който ще се превърне в сериен модел през 2020 г.



Снимка и видео: Porsche

0 от 500