IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тази G-Class по- би прилягала на Maybach

Разработката е на германската фирма Stretchcars

Тази G-Class по- би прилягала на Maybach

По време на автомобилното изложение в Женева бе показан специалният Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, чиято серийна версия трябва да се превърне в един от най-скъпите всъдеходи на планетата. Някои експерти обаче са на мнение, че G-Class от Maybach трябва да изглежда като един друг автомобил, който също е изложен на салона  в Швейцария.

Тази G-Class по би прилягала на Maybach

Тази машина се казва Big One (Големия) и е създадена на базата на Mercedes-Benz G 63 AMG от германската фирма Stretchcars от градчето Раден. Компанията се ръководи от родения в Казахстан Виктор Бих, като се занимава с направата на автомобили за специални тържества - най-вече сватби.

Тази G-Class по би прилягала на Maybach

Напоследък обаче в компанията са решили да пробват и нещо различно, като първо са преработили Mercedes-Maybach S-Class. След него експертите от Stretchcars са се насочили към G-Wagen, като са удължили всъдехода със 75 см. От тях 20 см. са добавени към предната врата, 30 см. към задната и 25 см. към багажника. Това е довело да увеличение от 200 кг. към теглото на автомобила, но това едва ли ще се отрази на V8 двигателя AMG G 63 с 571 к.с.

Тази G-Class по би прилягала на Maybach

Джантите и елементите по каросерията са дело на швейцарското ателие FAB Design. Салонът и интериорът са изцяло в стила на Mercedes-Maybach, който бе показан и при заводския Landaulet.

Тази G-Class по би прилягала на Maybach

Всъдеходът разполага с багажник с дървена ламперия и преграда между отделението за пътнии и водача. В нея е вградено стъкло, а може да се сложат също така екрани на мултимедийната система Harman Kardon, както и часовник. Те обаче се поръчват и плащат допълнително.

Тази G-Class по би прилягала на Maybach

Стандартният модел, без опциите, струва 450 000 евро. На толкова е оценен и серийният Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, който ще излезе в тираж от 99 бройки. Всъдеходът на Stretchcars ще е по-ексклузивен, като от него ще бъдат направени само 10.

Снимки: Stretchcars
0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Ганчовец ( преди 7 години )
    Мисля, че Темида го каза - повече коментари само биха повторили тезата. И все пак, Майбах и тази грозотия на снимката, сериозно ли някой си го е помислил?
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Темида ( преди 7 години )
    Това все едно да кажеш, че на Кралицата по и приляга да ходи с златен ланец със спинърс вместо с брошка.............................