IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продадоха McLaren P1 за рекордна сума

Получените пари отиват като дарение за университета на продавача

Продадоха McLaren P1 за рекордна сума

Уникален McLaren P1 бе продаден за 2,39 млн. долара на аукцион, проведен през уикенда в Амелия Айлънд, Флорида. Сумата е рекордна е за модела P1, тъй като екземпляри от легендарния F1 GTR са постигали и по-високи цени.

2,39 милиона долара за McLaren P1 на търг

И впечатляващият автомобил на McLaren се оказа едва №4 по най-висока цена, постигната на търга, организиран от Googding & Company. Пред него се класираха Bugatti Type 57S Cabriolet с цена 7,7 млн. долара, Porsche 911 GT1 (5,665 млн.) и Ferrari F50, принадлежало на Майк Тайсън (2,64 млн.).

2,39 милиона долара за McLaren P1 на търг

Въпросният син P1 (официалното наименование на цвета е Professor 2 Blue) е с мощност 900 к.с. и е доставен на първия си и единствен собственик досега през 2015 г. Синята боя е трябвало да бъде на няколко пъти променяна в завода на компанията в Уокинг, за да бъде постигнат точния цвят, желан от купувача, който и до днес остава анонимен.

2,39 милиона долара за McLaren P1 на търг

В екстериора правят впечатление червените акценти, като тези на дифузьора, както и специално поръчаните за този автомобил уникални лети джанти в матово черно и сребристо. Това е един от двата екземпляра P1, оборудвани със специални седалки, които са проектирани така, че да повтарят формите на седалките на легендарния Ferrari 365 GTB/4 Daytona.

2,39 милиона долара за McLaren P1 на търг

Интересното е, че огромната част от парите – 2,175 млн. долара, получени за този специален Р1 ще бъдат дарени на Технологичния институт „Роуз-Хълман” в Индиана, където е завършил висшето си образование продавачът на автомобила.

Снимка: Motor1

Тагове: mclaren mclaren p1
0 от 500