fallback

Skoda задмина по печалба Audi

Групата Volkswagen отчете най-добрата си година напук на Дизелгейт

Напук на Дизелгейт, Volkswagen Group отчете рекорден оборот и рекордна печалба за 2016 година. Силните резултати се дължат най-вече на две от общо 12-те марки в концерна - Porsche и Skoda. Skoda очаква още по-силен резултат през 2017 покрай навлизането на пазара на Kodiaq и очакваното ново поколение на Yeti Оборотът на групата през 2016 е бил 217 милиарда евро, а нормата на печалба е 6.7%. Германците са пласирали 10.3 милиона автомобила, което им позволи да изпреварят Toyota като най-голям производител в света. Прогнозата за 2017 година е рекордът да бъде подобрен с още около 4%, съобщи главният изпълнителен директор Матиас Мюлер. Най-забележително през миналата година е било представянето на Skoda. Произвежданата в Чехия марка има 31% ръст в оперативната печалба, а маржът й достига 8.7% - с половин процент по-висок от този на Audi. При Porsche оперативната печалба е скочила с почти 14 на сто, до общо 3.9 милиарда евро. Маржът тук очаквано е най-висок - 17.4%. Главният изпълнителен директор на групата Матиас Мюлер прогнозира 4% ръст в оборота през 2017 и норма на печалба между 6 и 7 %

fallback
  • #8
    Анонимен ( преди 7 години )
    Шкода нищо не може да хариже защото е собственост на ФВ и Шкода е това което е благодарение на ФВ а ФВ е автомобилния концерн който е продал най много автомобили в света както четете и въпреки скандалите прави най голяма печалба.Това че вие плюете марката и не можете да си я позволите е ваш проблем другите като МЕН си я копуват кола от тази фирма.Факт е че тази марка предизвиква най много коментари.Никой не коментира Мазда,Сузуки,Хюндай или друга треторазредна кола.Ориентирайте се по коментарите
  • #7
    Анонимен ( преди 7 години )
    Tapanari nedouki, DSG na koi e , ako ne na VW , ne praveli kutii , cql den sedite po saitovete , vmesto da se zabavlqvate ili pravite pari .... internet paralii i svalqchi .
  • #6
    Germany ( преди 7 години )
    VAG не продава, а само купува- ckopo и Ferrari.
  • #5
    Анонимен ( преди 7 години )
    Само да вметна, че ВАГ не произвеждат трансмисии!Толкова са см0тани горките, че едни скоростни кутии са им извън възможностите да произведат. Което са си го произвели сами е с отвратително качество. Не, че на другите неща качеството е по-цвете, но тяхното си е по-по-най скапано. ФАКТ!
  • #4
    Анонимен ( преди 7 години )
    ВАГи,ами като се отделят от пиявиците Фолк с Ваген, няма да вземат двигатели и трансмисии от тях и ще дръпнат още повече напред. Не е трудно да се сетиш, че ВАГ не са единствените, които произвеждат такива неща, нали! И още по-лесно е да се сетиш, че въпреки скапаните неща, които им дава ВАг, Шкода правят НАЙКАЧЕСТВЕНИТЕ коли в групата (доказано точно от немците) и имат най-висока печалба и са най-проспериращи.Шкода,ако са сами ще са просто супер марка и немските кошници ще дишат прахоляк.
  • #3
    Анонимен ( преди 7 години )
    Вие четете ли какво пишете? И като се отделят откъде ще взимат двигатели, трансмисии и т.н., че ми е много интересно? Сами какво произвеждат или какви технологии разработват?
  • #2
    Анонимен ( преди 7 години )
    Супърб и на мен ми допада и бих си го взел, ако не беше с карантия на ВАГ.Чехите са се постарали да правят хубави и добри коли, но всичко това се обесмисля от факта, че основните неща са на Фокл с Ваген.Шкода, ако има начин да се отделят от тези мошеници ще просперират и ще са един от най-успешните автомобилни марки. Дано някой ден успеят да се отърват от най-големите доказано много кратно измамници в автоиндустрията.
  • #1
    Шкода ( преди 7 години )
    Единствената Шкода, която ми харесва и бих притежавал, е Супърб Комби. Дори Кодиак не ми допада на фона на Атека.
fallback
Последни