fallback

Skoda задмина по печалба Audi

Групата Volkswagen отчете най-добрата си година напук на Дизелгейт

Напук на Дизелгейт, Volkswagen Group отчете рекорден оборот и рекордна печалба за 2016 година. Силните резултати се дължат най-вече на две от общо 12-те марки в концерна - Porsche и Skoda. Skoda очаква още по-силен резултат през 2017 покрай навлизането на пазара на Kodiaq и очакваното ново поколение на Yeti Оборотът на групата през 2016 е бил 217 милиарда евро, а нормата на печалба е 6.7%. Германците са пласирали 10.3 милиона автомобила, което им позволи да изпреварят Toyota като най-голям производител в света. Прогнозата за 2017 година е рекордът да бъде подобрен с още около 4%, съобщи главният изпълнителен директор Матиас Мюлер. Най-забележително през миналата година е било представянето на Skoda. Произвежданата в Чехия марка има 31% ръст в оперативната печалба, а маржът й достига 8.7% - с половин процент по-висок от този на Audi. При Porsche оперативната печалба е скочила с почти 14 на сто, до общо 3.9 милиарда евро. Маржът тук очаквано е най-висок - 17.4%. Главният изпълнителен директор на групата Матиас Мюлер прогнозира 4% ръст в оборота през 2017 и норма на печалба между 6 и 7 %

fallback
  • #18
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това на снимката за първи път го виждам и е МЕГА ГРОЗНО!!!Едно време бяха така грозни шкодите.
  • #17
    none ( преди 7 години )
    Това че Шкода са вдигнали драстично маржа на печалбата, може да се дължи на 2 неща: 1. Или са вдигнали цените, 2. Или са намалили себестойността. Наскоро покарах нова Октавия по сериозно и определено мисля че е второто. Лошото е че се вижда и в салона ...
  • #16
    v-1 ( преди 7 години )
    МАле, мале чета коментарите и за пореден път се убеждавам, че тук пишат невменяеми :)))ОКоло 8% от коментарите са малко смислени.
  • #15
    Bmw435i ( преди 7 години )
    KOI SEGA E NOMER 1????Koii be bedni mi6ki
  • #14
    mr ( преди 7 години )
    Снощи по пътя срещнах две змии. Те ме настъпаха, аз ги ухапах.
  • #13
    opa ( преди 7 години )
    Това прилича на Multipla,грозноооооооооооо!
  • #12
    getrag ( преди 7 години )
    Ооооооо *** анонимен - ти неразумний юроде DSG не е на VW - не е на никой правят ги GETRAG.Скрий се и не се обаждай !
  • #11
    Чета ( преди 7 години )
    коментарите на долния анонимник, който пак се е разпенил по темата за VW. Тоя ще пукне някоя вена от злоба и мъка, че VW груп за пореден път излезе по-силна от всякога и бие всички рекорди!Тоя бил най умния в света, а милионите клиенти на VW били ***, и затова купували толкова! ***.
  • #10
    Анонимен ( преди 7 години )
    ВАГи бе,любимите ти ке.нефи правят най-голяма печалба въпреки качеството на това, което предлагат заради такива слаб0умници, като теб. Факт е, че глупавата част от населението е повече от умната. Още по-известен факт е, че глупаците обичат да бъдат лъгани и най-лесно биват манипулирани. За да имаш такава печалба, значи си пестил яко. Пестено е от материали, технологии и всичко за което се сетиш. Единствено от подкупи и плащане на медии и журналисти не пестят. Там ВАГ са 1.
  • #9
    Анонимен ( преди 7 години )
    ВАГи, бива ли да си толкова *** бе момче! Бива ли да не знаеш кой им прави кутиите на любимата ти марка каруци! Та ти биеш по тАпотия всички ВАГенисти взети заедно. Направо счупи тАпомера днес с поредното си *** изказване.Ти за BorgWarner чувал ли си? Хайде сега пусни търсачката, за да разбереш някой неща, че си толкова ***, че няма на къде! И като се запознаеш с това-онова обърни на кирилица, че с тази шльокавица съвсем тАпееш!
fallback
Последни