fallback

Skoda задмина по печалба Audi

Групата Volkswagen отчете най-добрата си година напук на Дизелгейт

Напук на Дизелгейт, Volkswagen Group отчете рекорден оборот и рекордна печалба за 2016 година. Силните резултати се дължат най-вече на две от общо 12-те марки в концерна - Porsche и Skoda. Skoda очаква още по-силен резултат през 2017 покрай навлизането на пазара на Kodiaq и очакваното ново поколение на Yeti Оборотът на групата през 2016 е бил 217 милиарда евро, а нормата на печалба е 6.7%. Германците са пласирали 10.3 милиона автомобила, което им позволи да изпреварят Toyota като най-голям производител в света. Прогнозата за 2017 година е рекордът да бъде подобрен с още около 4%, съобщи главният изпълнителен директор Матиас Мюлер. Най-забележително през миналата година е било представянето на Skoda. Произвежданата в Чехия марка има 31% ръст в оперативната печалба, а маржът й достига 8.7% - с половин процент по-висок от този на Audi. При Porsche оперативната печалба е скочила с почти 14 на сто, до общо 3.9 милиарда евро. Маржът тук очаквано е най-висок - 17.4%. Главният изпълнителен директор на групата Матиас Мюлер прогнозира 4% ръст в оборота през 2017 и норма на печалба между 6 и 7 %

fallback
  • #28
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ако съдя по инстаграма му,дай Боже всеки му да е такъв самотник
  • #27
    Анонимен ( преди 7 години )
    До Bmw435iТова са премиум кандилници! А, ти си премиум ***! Жал ми за теб! Вечно неразбран самотник!
  • #26
    Bmw435i ( преди 7 години )
    SCODA I VW OTDAVNA VE4E SA PREMIUM MARKI
  • #25
    Анонимен ( преди 7 години )
    Явно не си виждал тюсон-а и санта фето, за да видиш какво е премиум на добра цена. Смях шкода и премиум. Вие хептен изпростяхте.Оня ден излезе статия за престижа на марките и vw беше далеч зад рено, фиат и т.н. вие говорите за премиум при евтината версия на вагените... Абе нямате грам мозък явно
  • #24
    Анонимен ( преди 7 години )
    Стратегията "голф за всеки джоб" даде интересни плодове... оказа се че прекалиха с Шкода и сега тя печели повече от надценения си братовчед.
  • #23
    До КОЙ БЕ? ( преди 7 години )
    Абсолютно точен.
  • #22
    КОЙ БЕ? ( преди 7 години )
    Щвейцарския ***, като си отворен що не караш леген от Волфсбург а? И стига с тези бедняци, че нито знаеш, нито имаш представа кой кой е. И се научи да пишеш на БГ. Ако нямаш пари за клавиатура дай сметка ще ти съберем някой лев.
  • #21
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе и да ги боготворите и да плюете факт, е че ваг лъжат, мамят, плащат за манипулация на конглокси и са пълни с дефекти и са ненадеждни. Другото е въпрос на умствен потенциал и кой колко е с промита тиква. Все пак всеки решава за какво да си хаби нервите и парите. Но фактите говорят, че продукцията на ВАГ е под нивото на останалите.
  • #20
    Анонимен ( преди 7 години )
    Видях кодиака на живо.Просто най-добрия СУВ на пазара,а интериора е премиум,но цената заблуждава стига до 90000 лева
  • #19
    Анонимен ( преди 7 години )
    От такива новини сервизите изпадат в екстаз. Повече продадени немски марки, повече работа за тях.
fallback
Последни