IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren прави 106 свръхбързи хиперколи

Автомобилите ще получат хибридния агрегат от новия 720S

McLaren прави 106 свръхбързи хиперколи

Британският производител McLaren Automotive само преди дни  показа най-новия си модел – 720S, но вече усилено работи върху нова хиперкола. Засега тя е известна под вътрошнофирмения индекс BP2, като ще се появи в тираж от 106 бройки, съобщава изданието Carsccops.

McLaren ще направи 106 супер бързи хиперколи

От компанията обявиха, че излизането на автомобила е планирано за 2019 г., като това ще бъде най-мощният и най-бърз модел в историята на марката. В McLaren наричат машината Hyper-GT, но все още няма яснота дали това име ще получи и серийната версия на колата.

Конструкцията на автомобила ще бъди изцяло от карбон, като техническите детайли засега се пазят в тайна. По неофициални данни, машината ще получи същия силов агрегат, на който разчита и McLaren 720S, но с модернизиран бензинов двигател.

В момента този 4,0-литров V8 мотор позволява на суперколата 720S да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди, до 200 км/ч – за 7,8 секунди и да развие максимална скорост от 341 км/ч. Мощността на двигателя, както става ясно от името, е 720 к.с., но при Hyper-GT ще надвиши 800 к.с.

Снимка: McLaren
 

0 от 500