IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци направиха безпилотен автомобил със спалня (ВИДЕО)

Компактният хечбеk Eve е дело на компанията NextEV

Китайци направиха безпилотен автомобил със спалня (ВИДЕО)

Марката Nio, която представлява подразделението за производство на стандартни автомобили на китайската компанията NextEV, представи прототип на своя втори модел. Това е компактен хечбек с името Eve, даващ представа за бъдещия серизен безпилотен автомобил на бранда.

Китайци показаха безпилотен автомобил с легло (Видео)

Nio Eve представлява електромобил с вдигащи се врати, стъкен покрив, кресло, което се превърща в легло, и автопилот. Той разчита на системата NOMI, представляваща изкуствен интелект, който може да запомня навиците на шофьора и съответно спрямо тях да съставя свой маршрут за пътуванията. В случай на нужда машината може да се управлява и ръчно.

От компанията твърдят, че серийната версия на модел ще изминава 965 км. с едно зареждане. При изчерпване на заряда в батериите може да се използва специално безкабелно зарядно устройство, което само за 10 минути осигурява нов пробег от 320 км.

Първите серийни безпилотни автомобили на NextEV трябва да се появят по магистралите на САЩ през 2020 г. Освен хечбека Eve китайците подготвят и хиперколата Nio EP9, която разполага с електрически агрегат с мощност 1360 к.с. От този автомобил ще бъдат направени 6 бройки, всяка на цена от 1,2 млн. долара.



Снимки и видео: NextEV
 

Тагове: nextev nio eve
0 от 500