IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

400 км пробег за първото електрическо Volvo

Шведите още умуват върху каква платформа да построят модела, който ще дебютира през 2019

400 км пробег за първото електрическо Volvo

Volvo обяви, че първият изцяло електрически модел на компанията, който се очаква да бъде показан през 2019, ще може да изминава най- малко 400 км с едно зареждане.

Първото изцяло електрическо Volvo ще има пробег от 402 км

На автомобилното изложение в Женева, главният изпълнителен директор на Volvo Car USA Лекс Керсемакерс съобщи, че пробег от най-малко 250 мили (402 км) е задължително условие за електрически автомобил, особено в САЩ. Според източници на Automotive News шведската компания все още обмисля решение дали да създаде EV модела на базата на съществуващ вече автомобил, или платформата да е изцяло самостоятелна. Каквото и да се окаже крайното решение, според изпълнителния директор и двете настоящи платформи - SPA и новата по-малка CMA - ще могат да бъдат основа за изграждането на такъв модел.

Първото изцяло електрическо Volvo ще има пробег от 402 км

Засега не са ясни повече подробности, но най-вероятно цената на електрическия автомобил ще бъде между 35 000 и 40 000 долара.

Снимки: Volvo XC40 Concept

Тагове: volvo
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ама хубави аудита правят във Волво...
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хубаво са го направили Волво, но и дума няма какво ще става при минусови температури. Нали са в Швеция. Тогава Li-ion и NiMh намаля капацитета си три пъти. А ако при минусови температури зареждат Li-ion батерия и съкращават живота драстично. Няма как да решат тези проблеми. Водородните коли изглеждат по-разумната алтернатива.
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Георги ( преди 7 години )
    Кое в "изцяло електрически модел на компанията", те накара да мислиш, че ще има три или дву-цилиндров двигател?
  • #1
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    как само са изчислили че пробега е достатъчен до сервиза и обратно с новите трицилиндрови двигатели ще е чест гост а след 2020 ще пуснат и нов двуцилидров двутактов