IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малка фирма изпревари GM със суперкола

Компанията Aria Group показа своята представа за Chevrolet Corvette

Малка фирма изпревари GM със суперкола

Както е известно, концернът General Motors разработва осмото поколение на Chevrolet Corvette, който ще бъде със средно разположение на двигателя. Малката американска фирма Aria Group обаче успя да завърши свой спортен автомобил, който ще бъде изцяло в стила на Corvette.

Американци изпревариха GM със суперкола

Машината е получила името Aria Fast Eddy в чест на главния дизайнер на General Motots – Едуард Тейлър, който винаги е бил голямфен на спортните модели. Според създателите на автомобила, те са се опитали да създат кола, която Тейлър не само да държи в гаража си, но и да иползва всекидневно, тоест тя да бъде комфортна и бърза.

Американци изпревариха GM със суперкола

В основата на Fast Eddy е карбонов монокок, а каросерията също е направена от композитни материали, което позволява теглото на автомобила да е 1360 кг. Задвижването на спортната кола е поверено на 6,2-литров V8 с компресор и мощност 650 к.с., който е комбиниран с 6-степена роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. От 0 до 100 км/ч ускорението отнема 2,6 секунди, а максималната скорост е 336 км/ч.

Американци изпревариха GM със суперкола

Създателите на автомобила допълват, че не са се опитвали да създадат конкурент на бъдещия средномоторен Chevrolet Corvette. Те предвиждат Aria Fast Eddy да излезе в серия от 100 бройки, стига да успеят да намерят такова количество купувачи. Това може да се окаже сериозен проблем, защото колата е оценена на 200 000 долара в базовия си вариант. Сумата може да нарасне до 1 млн., ако клиентът иска специална персонализация на автомобила и поръча допълнително оборудване и уникална изработка на салона.

Снимки: Aria Group
 

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Най после имам съмишленици !!!!!По хубава е от всички!!!!!Ей това трябваше да е Маккларън,ане кола отпред окрасена с лебеди ли,гъски ли са.....................?!?!Да живее вдъхновението,че са останали още малко на брой човеци,защото многтобройни вампири правят само вампирски коли или "трансформърси".....?!?!