IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW оцени комбито на новата Серия 5 на 44 476 евро

Моделът излиза на пазара с 4 избора на двигател

BMW оцени комбито на новата Серия 5 на 44 476 евро

Компанията BMW за първи път показа пред публика комбито от новото поколение на 5-Series. Автомобилът дебютира пред публика в Женева, като продажбите му в Европа стартират в началото на лятото на цена от 44 476 евро. Основни конкуренти на BMW 5-Series Touring ще бъдат Mercedes-Benz E-Class Estate, Audi A6 Avant и Volvo V90.

BMW оцени комбито 5-Series на 44 476 евро

Като размери новото комби на баварците е по-голямо и по-просторно от своя предшественик. При свалени задни седалки обемът на багажника достига 1700 литра, което е с 30 литра повече от досега. Дължината на автомобила е увеличена с 8 мм, а разстоянието между двете оси – със 7 мм.

Благодарение на модернизирана модулна платформа новото BMW 5-Series Touring е по-леко със 100 кг. от предишното поколение на модела във версия „комби”. Автомобилът обаче вече може да превозва до 730 кг. това, което е с цели 120 кг. повече от досега.

В салона на комбито се е появила 8,8-инчов сензорен дисплей, обновена мултимедийна система, работеща с Apple CarPlay и с функция за жестово управление. Шофьорът разполага още с функция за аварийно спиране, система за разпознаване на пешеходции и система за следване на лентата. При скорост до 210 км/ч автомобилът може да поддържа дистанция, да ускорява, да спира и да се движи в своята лента.

На пазара комбито 5-Series излиза в 4 версии - 530i, 540i xDrive, 520d и 530d. Това са 2,0-литров бензинов мотор с 252 к.с. и 3,0-литров бензинов с 340 к.с. Дизелите са 20,-литров със 190 к.с. и 3,0-литров с 265 к.с. Всички те се комбинират с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Снимки: BMW

 

Тагове: bmw 5-series touring
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Не пишат с какви карбуратори е." С "Микуни" разбира се , с какви други! С японски! Иначе го чакай да запали някога!:))))
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Майстор бояджия ( преди 7 години )
    Боядисвам аз! Вадя си парите честно с много труд! Сам съм си шеф и не чакам някой да ми хвърля "трохи" и да ми казва колко хляб имам да изям! Мога да си позволя и по-скъп автомобил, ако искам! А, ти - да си жив и здрав, нищо че очевидно ме имаш за някакъв ***! Съвсем случайно попаднах в този сайт и вече започнах да съжалявам за това!
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не пишат с какви карбуратори е.
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До Майстор бояджия ( преди 7 години )
    Хващай се да боядисваш. Има още хляб да изядешА този долния с горчивината, тези коли не са за тези които си дават последните кинти за едната кола. Петицата си е супер. Лошото е че ми е 20к лв над бюджета отделен за автомобил
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Майстор бояджия ( преди 7 години )
    Чудна кола! Имам възможност и сериозно се замислям да купя една такава! Важното е , че има голям багажник и като сложа газовата и бутилката няма да заема цялото място! Аз постоянно мъкна какви ли е неща-щайги с компоти, домати, кутии с латекс, боя, тръби и т.н. Сегашната ми кола не може да побере и половината неща. Като сложа хилтито и 2тесли и толкова.А, с това тука направо ще се "родя"!
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Когато се изръсиш с толкова пари, цената на кефа започва да ти горчи.
  • #2
    18 rate up comment 7 rate down comment
    fen ( преди 7 години )
    Кеф цена няма!Който може да си го позволи да го направи и да си гледа кефа.Другите да *** в злобата си.
  • #1
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ухаааа! 85 хил. лв. за базова 5-ца. Честито на балъците!