IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes форсира работата по GLB

Компактният кросоувър трябва да излезе на пазара до 2 години

Mercedes форсира работата по GLB

Компанията Mercedes-Benz ускорява работата си по разработката на нов компактен кросоувър, който ще получи името GLB. Това съобщи представител на производителя пред изданието Autocar, което публикува свое виждане за външния вид на модела.

Mercedes форсира работата по GLB

Според информацията, първоначално е било предвиено автомобилът да бъде готов през 2020 г., но плановете са се променили. Така кросоувърът, който ще заеме място межзу GLA и GLC в гамата на марката, трябва да бъде завършен догодина, а продажбите му да стартират през 2019 г.

Цените на автомобила в Европа ще започват от 36 928 евро, като основни конкуренти на кросоувъра ще бъдат Audi Q3 и BMW X1. Моделът на Mercedes ще използва модулната платформа MFA, на която са изградени Mercedes A-Class и GLA. Автомобилът ще получи пневматично окачване и адаптивни амортисьори.

Кросоувърът ще излезе на пазара с 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, развиващи мощност от 160 до 300 к.с. На по-късен етап ще бъде пусната и AMG-версия, както и хибридна модификация, в която основна роля ще играе бензинов мотор.

Към момента моделът е известен с индекс x247. Дължината му ще бъде 4600 мм, а дизайнът ще напомня на концептуалния G-Code, показан на автосалона в Лос Анжелис през 2014 г. Кросоувърът ще получи нова информационно-развлекателна система с 6-инчов сензорен дисплей.

Снимка: Autocar

 

Тагове: mercedes-benz glb
0 от 500