IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda се съюзи с индийската Tata

Двете компании ще правят съвместни модели "за индийския и други пазари"

Skoda се съюзи с индийската Tata

Германският гигант Volkswagen Group и индийската Tata Motors подписаха меморандум за сътрудничество, първоначално фокусирано около индийския пазар. Германците ще участват чрез дъщерната си марка Skoda. Целта на партньорството е съвместно разработване на мобилни услуги, автомобилни компоненти и дори завършени модели, се казва в официалното съобщение на двете компании.

Skoda се съюзява с индийската Tata
Главният изпълнителен директор на Skoda Бернхард Майер с началника си от VW Матиас Мюлер и шефа на Tata Гюнтер Бучек

Първата стъпка ще е да се направят съвместни пазарни проучвания. Дългосрочната цел на VW е да "постави основите за предлагането на ориентирани към потребителя мобилни услуги на развиващите се и бързо растящи автомобилни пазари", обяснява главният изпълнителен директор на групата Матиас Мюлер.

Германците от години срещат трудности да създадат достатъчно нискобюджетни автомобили за пазари като индийския. Това бе причината преди няколко години те да потърсят партньорство и дори обмен на акции със Suzuki, но впоследствие сделката с японците се провали.

Сега и VW, и Tata могат да се възползват от"силните страни на другия и да създадат интелигентни, новаторски решения за индийския и други пазари", коментира главният изпълнителен директор на индийците Гюнтер Бучек. Той има над 30 години стаж в Daimler и Airbus, преди да премине на работа в Tata.

Не е ясно дали индийският концерн, който притежава Jaguar и Land Rover, ще ползва технологии на VW и за британските си марки.

На собствения си пазар Tata e на загуба от няколко години и сега се опитва да обърне тенденцията с лансирането на цяла гама от нови модели, някои от които ще се предлагат и в Европа. В момента две трети от пазара в Индия се поделят между Maruti Suzuki и Hyundai.

Снимка: Tata Motors

 

Тагове: skoda volkswagen tata suzuki
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Благодаря ви инфото с цените. Моят познат спрягаше доста по-сериозни суми. Явно е закарал Шкодата си в сервиз на Мерцедес ;)))).
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Най-после дано Тата ги научат поне малко от малко да правят коли, че на последък даже Ладата на Рено-Нисан изглежда по-добре и е по-евтина от Рапид и Джета
  • #8
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Супер! Съюз между третокласните фирмички.
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    190 лева малкия / на 15000км / сервиз. 340 големия / на 30000км /. 1.9 pd tdi.
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    400 кинта за обслужване? Това е някакво специално голямо или обикновеното годишно? Тея не се шегуват :))
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    о3 ( преди 7 години )
    416лв Octavia 1.8tsi 2015г.
  • #4
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Айде тата в канала...Красив рейндж роувър или ягуар с калпава техника от фолцваген, ужас, жал ми е за рейндж, това са едни ит най красивите коли, класа. Фолцваген всико е чалга...
  • #3
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Оня ( преди 7 години )
    Опааааа Ягуар и Ленд Ровер леко полеко сьщо стават ВАГ!!!!!!
  • #2
    6 rate up comment 11 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    "Евтината" марка на ФВ се съюзява с Тата за да прави евтини коли ;))). А колите на Тата са толкова надеждни, че и самите индийци не ги купуват. Та като отворихме въпрос за Шкода, може ли някой каращ нова такава да сподели от първо лице, колко му струва смяната на масла и филтри в сервиза на ЕТ? Един познат ми каза суми от които ми настрахнаха косите (и на индийците ще им настръхнат ако ги чуят ;))). Ако е вярно, май е по-добре феновете да си купят ФВ вместо Шкода, че поне салона е по-качествен.
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Мууу! ( преди 7 години )
    Тц, тц направо развалиха линията на Гомняния Мотърс = рено+лада+дачия + тата...))))))))))))