IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-калпавите автомобили според Consumer Reports

В негативните класации водят модели на Fiat-Chrysler и, донякъде изненадващо, на Toyota и Mercedes

Най-калпавите автомобили според Consumer Reports

Авторитетното издание Consumer Reports направи класация за най-лошите автомобили за 2017 г., които се продават на пазара в САЩ. Оценката на експертите от изданието е основана върху собствени тестове на колите, класациите  за тяхната надеждност, показателите за безопасност, както и на сервизните акции, които са преминали при предишните си версии.

Най-лош субкомпактен модел – Mitsubishi Mirage


Най-лошите коли в Америка

Оценките за надеждност на тази кола са средните са класа, но тоя получава минуси за вибрациите от мотора, липсата на мощност, слабо оборудвания салон, за който са използвани евтини материали. От Consumer Reports препоръчват на клиентите за същата сума да си купят автомобил втора употреба.

Най-добър субкомпактен модел Toyota Yaris iA

Най-лош компактен хибриден/електрически автомобил Mitsubishi i-MiEV


Най-лошите коли в Америка

И тук надеждността е средната за класа, но i-MiEV е определен като „недоразвит” заради това, че е бавен, неудобен и вози твърдо, а салонът му е зле оборудван. Отбелязва се и малкият пробег с едно зареждане. Като алтернатива на този автомобил от Consumer Reports препоръчват Nissan Leaf.

Най-добър компактен хибриден/електрически модел Toyota Prius

Най-лош компактен модел – Fiat 500L


Най-лошите коли в Америка

Надеждността на автомобила е под средната за класа. Освен това седалките му са твърди, а мястото на шофьора - неудобно. Возията също е неприятна, а допълнителни слаби оценки колата получава и заради лошото си представяне на краш-тестове. Много от купувачите вече са обявили, че съжаляват за тази покупка.

Най-добър компактен моделChevrolet Cruze

Най-лош средноразмерен седан – Chrysler 200


Най-лошите коли в Америка

Оценките за надеждност на модела са сред най-ниските в класа. Седанът разочарова специалистите с лошото си управление, както и с работата на 4-цилиндровия бензинов мотор и на скоростната кутия. Отбелязва се и тесният ред задни седалки, както и неудобството при влизане в салона.

Най-добър средноразмерен седан
Kia Optima

Най-лош компактен пикап – Toyota Tacoma


Най-лошите коли в Америка

Надеждността е под средната в класа. От Consumer Reports определят този пикап като „примитивен” заради твърдото окачване, трудната управляемост, високите нива на шум в кабината и неудобното място за водача.

Най-добър компактен пикапHonda Ridgeline

Най-лош средноразмерен кросоувър – Dodge Journey


Най-лошите коли в Америка

И тук надеждността е сред ниските за класа. Като минуси се отчитат още недостатъчната маневреност, лакомият V6 двигател и резултатите от краш-тестовете при фронтален удар.

Най-добър средноразмерен кросоувър
Toyota Highliner

Най-лош достъпен премиум-автомобил – Mercedes-Benz CLA


Най-лошите коли в Америка

Надеждност – под средната в класа. Според експертите, двигателят на CLA работи както си иска, окачването е прекалено твърдо, а в салона е много шумно. Интериорът е определен като „тесен”, а достъпът в салона - като „труден”. Освен това се отбелязва, че стартовата цена е доста подвеждаща, тъй като не включва голям брой опции, задължителни за коли от този сегмент.

Най-добър достъпен премиум-автомобил Buick Verano

Най-лош премиум-седан със средни размери: Maserati Ghibli

Най-лошите коли в Америка

Проблемът отново е в надеждността, която е сред най-ниските в сегмента. Освен това седанът е критикуван заради харчещия много гориво V6 мотор, твърдото окачване, тесните задни седалки и неудобствата при влизане и излизане. Отбелязва се, че в интериора има евтини елементи, които са взаимствани от други модели на Fiat-Chrysler.

Най-добър премиум-седан със средни размери
- Infiniti Q70

Най-лош премиум компактен кросоувър – Land Rover Discovery Sport

Най-лошите коли в Америка

Също слаба надеждност – много под средната за класа. Моторът с 4 цилиндъра, трансмисията, окачването и кормилното управление получават критики за работата си. Не е харесана и мултимедийната система (твърде бавни реакции), както и салонът (недостатъчно просторен за този клас).

Най-добър премиум компактен кросоувър
Mercedes-Benz GLC

Най-лош луксозен кросоувър – Cadillac Escalade

Най-лошите коли в Америка

Проблеми с надеждността и при този модел. Тя е сред най-ниските в сегмента. Escalade получава слаби оценки заради недостатъчната плавност на движение в сравнение с конкурентите, а също така и за неудобните втори и трети ред седалки, които са разположени твърде ниско. Мултимедийната система е трудна за управление, освен това дава и дефекти. Като алтернативи от Consumer Reports посочват Chevrolet Suburban или GMC Yukon XL във високите нива на оборудване.

Най-добър луксозен кросоувър - Audi Q7

Снимки: Производителите

Тагове: consumer reports
0 от 500