IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как биха звучали новите болиди от Формула 1 с V8, V10 и V12 двигатели?

Изкусен монтаж ни дава възможност да помечтаем (ВИДЕО)

Как биха звучали новите болиди от Формула 1 с V8, V10 и V12 двигатели?

Звукът винаги е бил една от най-притегателните сили за феновете на Формула 1. Болидите, участващи в най-престижния пистов шампионат някога бяха известни със своя крещяш звук, който обаче през годините утихна. Това се случи, когато FIA одобри генерални промени в конструкцията на колите, с които ограничи работния обем, намали броя на цилиндрите и принуди отборите да ползват принудително пълнене.

Как биха звучали новите болиди от Формула 1 с V8, V10 и V12 двигател?

През сезон 2017 двигателите остават същите – 1.6-литрови V6 турбо. Критиците на модерната Формула 1, както и някои пилоти, твърдят, че те са недостатъчно шумни и недостатъчно мощни, но така или иначе трябва да се задоволим с тях и през тази година. Още повече, че няма изгледи това да се промени в близко бъдеще.

От носталгия по стария звук на болидите, които през този сезон доста ще приличат на своите шумни предшественици, любителите от канала в YouTube – Italiansupercarvideo – представиха интригуващ клип. Кадрите са от предсезонните тестове в Барселона, но стандартния звук е сменен. За целта, феновете са монтирали звука от стари болиди, който са напаснали идеално върху картината. А изводът е повече от ясен – почитателите на Формула 1 искат стария звук обратно.





 



 

Тагове: v12 v8 v6
0 от 500