IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

6-те най-мощни премиери от салона в Женева

Koenigsegg участва с два модела в списъка с атлетите над 1000 коня

6-те най-мощни премиери от салона в Женева

Големите мощности винаги са привличали посетителите пред щандовете на автомобилните изложения. Салонът в Женева не е изключение  – тази година в него бяха представени точно шест автомобила, които бяха показани са с мощност 1000 и повече конски сили. Как се използва тази мощност в ежедневието е отделен въпрос, но все пак тук не става въпрос за коли, с които ходите всеки ден до магазина, нали?

Мощността е основният фактор, който отделя хипер автомобилите от всички останали, а в това отношение производителите на тези шест изключителни коли определено са на много високо ниво.

Artega Scalo Superelletra

6 коли с над 1000 конски сили в Женева

Когато за последно представители на Artega общуваха с медиите, компанията беше на прага на банкрута. Сега обаче всичко започва отначало, при това в съвсем нова посока. Scalo Superelletra може и да не изглежда особено опасен, но електромобилът е с мощност 1020 конски сили.

Естествено, дизайнът е познат на феновете на моделите на Artega, но е доста по-изчистен в сравнение с предишните концепти на марката. Мястото на водача и воланът са централно разположени в кокпита, а според непотвърдени данни цената на всеки един Scalo Superelletra ще е около 1,6 милиона долара.

Koenigsegg Regera

6 коли с над 1000 конски сили в Женева

Големите мощности не са нещо необичайно за шведската компания, като 1000 конски сили е граница, която хипер автомобилите на Koenigsegg прескачат с лекота. В Женева марката представи два броя Regera, всеки един от тях с по 1500 конски сили, осигурени от 5-литров V8 бензинов мотор с две турбини, който работи заедно с три електромотора. Максималната скорост е 399 км/ч, а цената – 1,9 милиона долара.

Koenigsegg Agera RS

6 коли с над 1000 конски сили в Женева

Това е специална версия, създадена за изпращането в пенсия на Agera, като пълното име на колата е Agera RS Gryphon, а мощността е 1360 конски сили. Дизайнът на каросерията се отличава с доста промени, а освен това са добавени като акценти елементи с 24-каратово златно покритие. Колата вече е продадена, но официално няма данни за цената, платена от колекционера Мани Кошбин.

Techrules Ren

6 коли с над 1000 конски сили в Женева

Тук проблемът е да запомните името на новата китайска компания, но това едва ли ще продължи дълго, тъй като предложението на Techrules е изключително интересно. Турбинно-хибридният хипер автомобил е с мощност 1287 конски сили, а според изискванията на бъдещите клиенти Ren ще може да се поръчва с една или две турбини, които генерират енергия за батерията с капацитет 25 kWh, която пък работи с два, четири или шест електромотора.

1287 е максималната мощност, максималният въртящ момент е още по-впечатляващ – 2340 Nm, а от компанията обещават пробег от 1170 километра. Производството трябва да започне догодина, плановете са за 10 коли на година, но още не се знае каква ще е цената на това чудо.

Vanda Electric Dendrobium

6 коли с над 1000 конски сили в Женева

В този случай няма официално обявена мощност, но пък от Vanda Electric заявиха, че колата с име на цвете ще има максимална скорост от 322 км/ч и ускорение от 0 до 96 км/ч за едва 2,7 секунди. Което накара мнозина да предположат, че става въпрос за поне 1000 конски сили и така и не се намери кой да опровергае това.

Все пак, официално мощността ще бъде обявена при началото на серийното производство. Главният изпълнителен директор на компанията Лариса Тан заяви, че във Vanda Electric са „твърдо решени” концептът да стигне до производство.

Zenvo TS1 GT

6 коли с над 1000 конски сили в Женева

В Zenvo също не са по масовото производство – 11 произведени автомобили за 10 години. Но всеки един от тях няма как да бъде пропуснат. Що се отнася до TS1 GT – това е колата, която отбелязва 10-ата годишнина на компанията и е получила мощност 1163 конски сили. Промените включват индивидуализиран интериор, 20-инчови лети джанти и нова 7-степенна секвенциална трансмисия, идваща от автомобилните състезания.

0 от 500