IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият FIAT 500 ще е хибрид

Следващото поколение няма да има дизелов мотор

Новият FIAT 500 ще е хибрид

Следващото поколение на FIAT 500 ще предлага и хибридна версия на симпатичния мъник, като вече е сигурно, че той ще запази ретро излъчването си. Според списание Auto Express, от гамата мотори ще отпадне 1,3-литровия дизел MultiJet, а на негово място ще влезе хибриден вариант с 48 волта, който ще спомогне за намаляване на вредните емисии на цялата гама на FIAT.

Новият FIAT 500 ще е хибрид

Главният изпълнителен директор на FCA Серджо Маркионе прогнозира през изданието, че предстои въвеждане на хибридни системи във всички модели на концерна, но не пожела да се ангажира с конкретни срокове. Доскоро се смяташе, че новият 500 ще се появи преди 2019 г., но според източници от FIAT, премиерата на следващото поколение може да се отложи.

Новият FIAT 500 ще е хибрид

„Неизбежно да предлагаме все повече хибридни модели, използването на тази технология е извън съмнение – обясни Маркионе. – Но все още не е решен въпросът колко точно ще струва тази технология за малките модели, както и дали купувачите ще искат да платят за нея. Ние произвеждаме много малки модели – 500 и Panda, например и ако сега въведем скъпи хибридни системи за тях, това ще ни убие. Мисля, че вариантът с 48 волта е отлично решение, стига разходите за тази система да намалеят допълнително.”

Снимки: FIAT

Тагове: fiat fiat 500 multijet
0 от 500