IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brabus избухна с цинична G-класа

Новият G550 Adventure 4x4² е подготвен за преминаване през военна зона

Brabus избухна с цинична G-класа

Ако се чудите кой е най-налучничавата серийна офроуд машина, вероятността да се сетите за Mercedes G500 4x4² e повече от голяма. Автомобилът има портални оси, гигантски гуми и джанти, както и цели 8 амортисьора. Сега обаче, на пазара излиза нещо още по-вълнуващо - Brabus 550 Adventure 4x4².

Brabus избухна с цинична G-класа

Както се разбира и от името, автомобилът е дело на небезизвестните тунинг специалисти на Mercedes – Brabus. Отпред 550 Adventure 4x4² идва с огромен черен ролбар, издръжлив черен панел, защитаващ радиаторите и долната част на радиатора, черна лебедка, както и специална мрежа, която защитава специалните ксенонови фарове на Brabus.

Brabus избухна с цинична G-класа

От предният ролбар към защитните елементи на покрива има опънати две метални въжета, които да отблъскват клоните, с които този джип най-вероятно никога няма да се срещне. Отстрани пък се забелязват стабилни степенки, а автомобилът е оборудван с допълнителни светлини, още по-агресивни офроуд амортисьори, както и специален превключвател, който позволява на шофьора само с едно щракване да изгаси всички светлини. Целта на последната екстра остава мистерия.

Brabus избухна с цинична G-класа

Специалистите от Brabus са добавили карбонов въздухозаборник на капака, карбонова кутия за съхранение на резервната гума, огромни черни джанти, сатенено черен багажник на покрива, както и нова задна броня, която учудващо не е боядисана в черно.

Под капака е познатият ни от стандартното G500 4x4² 4.0-литров V8 двигател, който обаче е получил две по-големи турбини, увеличаващи мощността от 422 на 550 к.с. Въртящият момент достига главозамайващите 800 Нм, а ускорението до 100 км/ч отнема само 6.8 секунди, което за нещо с тези размери е повече от впечатляващо.

Brabus избухна с цинична G-класа

И понеже Brabus смятат, че никой не би желал да се чувства некомфортно, докато преминава през въображаема военна зона, интериорът на новия джип е „опакован“ с висококачествена коже „Mastic” и много алуминиеви акценти. На централната конзола дори има специален сензорен екран, който позволява настройка на височината и твърдостта на окачването.

Brabus избухна с цинична G-класа

Засега цените са неизвестни, но от Brabus уточняват, че автомобилът може да бъде купен или цял, или на отделни компоненти, с чиято помощ да се конвертира стандартния G500 4x4². 

Brabus избухна с цинична G-класа

Brabus избухна с цинична G-класа

Снимки: Mercedes-Benz

Тагове: brabus mercedes g-class
0 от 500