IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци направиха хибридна суперкола с 6 мотора

Най-мощната версия на Techrules Ren развива 1300 к.с.

Китайци направиха хибридна суперкола с 6 мотора

Китайската компания Techrules избра автосалона в Женева, за за проведе световната премиера на дизелово-електрическата си суперкола Ren, която в топ-версията си е оборудвана с цели 6 електромотора. Максималната мощност на серийния модел с микротурбогенератор е 1300 к.с.

Китайци направиха хибридна суперкола с 6 мотора

Производителят ще предлага Ren в няколко различни модификации – с две, четири или шест мотора, както и с една или две турбини, играещи ролята на генератори. На свой ред те работят с дизелово гориво. Предвиждат се и 3 вида батерии – с капацитет 14, 25 или 32 кВт/ч. Най-мощната версия ще полчи по 2 електромотора на задните колела и по 1 на предните.

Мощността на агрегатите достига 1305 к.с. и 2340 Нм върнящ момент, което е достатъчно за тежащия 1630 кг. автомобил да ускори от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди. Максималната скорост е равна на 320 км/ч., като средният разход на гориво не превишава 7,5 л/100 км. С 80 литра дизел Ren ще изминава 1170 кг., а само на електричество пробегът е 200 км.

Според представител на Techrules, патентованата хибридна система TREV има потенциал да осигури пробег с едно зареждане до 2000 км, но това зависи от автомобила, на който ще бъде внедрена. При използване на специална система за бързо зареждане батериите се пълнят на 80% за 15 минути. Ресурсът на акумулаторите е 100 000 цикъла.

Китайци направиха хибридна суперкола с 6 мотора

В основата на суперколата е поставен карбонов монокок, а в окачването са използвани стоманени двойни носачи. Спирачната система е карбоново-керамична с 380-милиметрови дискове отпред и 335-милиметрови отзад. Шасито е направено от компанията L.M.Gianetti, а дизайнът е на Джорджето Джуджаро и сина му Фабрицио.

Производството на Techrules Ren ще стартира догодина, като колите ще се сглобяват на ръка в Италия. Предвижда се направата на 96 бройки от суперколата, като цените все още не са ясни.

Снимки: Константин Томов, пратеник на Automedia.bg в Женева
 

Тагове: techrules
0 от 500