IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru XV смени платформата

Новото поколение на модела получи и подобрен двигател

Subaru XV смени платформата

Основната премиера на Subaru на изложението в Женева е на новото поколение на кросоувъра XV. Моделът е преминал на модулната платфома Subary Global Platform, която дебютира при последната генерация на Impreza.

Subaru XV смени платформата

Шасито позволява да се увеличи твърдостта на конструкцията на използваните за него модели с между 70 и 100%. То използва и интегриран в каросерията заден стабилизатор, благодарение на който накланянето в завой се намалява наполовина.

Както и досега, Subaru XV е оборудвано със система за задвижане на четирите колела. Кросоувърът разполага и с всъдеходен режим на управляващата електроника X-Mode. Клирънсът на модела е 220 мм, въпреки че центърът на тежестта е намален с 5 мм в сравнение с предишното поколение.

Subaru XV смени платформата

Всъдеходът е оборудван с обновен 2,0-литров бензинов „боксер”, чиято мощност е 154 к.с. и 196 Нм въртящ момент. От компанията твърдят, че 80% от компонентите по агрегата са напълно нови, благодарение на което той е по-мощен, по-лек и по-икономичен. Моторът се съчетава с вариатор със 7 виртуални предавки.

Новото поколение на Subaru XV разполага и с пренастроено кормилно управление, мултимедийна система с 8-инчов сензорен дисплей, а също така и с комплекс системи за безопасност EyeSight. В него влизат адаптивен круиз-контрол, система за предотвратяване на сблъсък отпред и функция за следене на лентата на движение.

Subaru XV смени платформата

Снимки: Subaru
 

0 от 500