IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan въвежда нова мярка за мощност

Камилската сила ще показва как се справя автомобилът в пустинята

Nissan въвежда нова мярка за мощност

Японският производител Nissan въведе нова формула, с помощта на която ще се определя как се справя дадено транспортно средство в пустинята. За разработката на новата мерна единица съощи близкоизточното подразделение на компанията - Nissan Middle East.

Nissan въвежда нова мярка за мощност

Величината, която ще измерва ефективността на автомобила сред пясъчните дюни, се казва "Desert Camel Power" (камилска сила в пустинята). От компанията утоняват, че нейното въвеждане трябва да сложи края на безкрайните спорове за всъдеходните способности на автомобилите Nissan на пазарите в Перссийския залив.

По думите на инженера от компанията Джоузеф Рашид Ел-Хашем, през последните 2 години специалистите са изучавали кои елементи правят автомобили като Nissan Patrol толкова успешни в пустинни условия.

"Стигнахме до извода, че всичко се свежда до 3 основополагащи фактора - тегло на автомобила, неговата скорост и траекторията на движение - обясни Ел-Хашем. - Знаейки скоростта и траекторията на движение в дадена среда, ние можем да изислим времето, което е нужно за изминаване на определено разстояние. Ако знаем и теглото, можем лесно да пресметнем CP (Camel Power - камилска сила)."

Според специалиста, новата величина може лесно да се използва за проверка на транспортните средства в условията, типични за Арабския полуостров. Ел-Хашим допълва, че "камилската сила" ще се използва от всички представителства на Nissan в Близкия Изток, както и в маркетинговите и рекламните материали на компанията.

Снимка: Nissan

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "В пустините се движат само и единствено японски машини." ... И един Туарег за 4-5 г, който властваше в ралитата...дори дизел...
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    От 2015 г. и бензиновите им мотори са на Рено, а платформите вече изцяло френски.
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В статията се говори за камилски сили и не знам си какво си, не за немско и японско - влез си обратно в пещерата от която ипълзя *** или пиши коментари по статията.
  • #5
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В пустините се движат само и единствено японски машини. Който е ходил в Дубай и дриги държави знае какво се кара там извън пътя:Ланд Крузер, Паджеро и Патрол.Немски *** паркетници НЯМА. Г-класата на Магарцедес е доста тежък и моментално се окопава.Немските таралястници прегряват на умерен климат в Европа, а там на жегите на 5-тата минута е изкривил цилиндрова глава и са му изтекли водите. Немското е за гелосани метросИксУални пубери за да ходят на чалготека.
  • #4
    14 rate up comment 2 rate down comment
    doktors ( преди 7 години )
    А в северния полюс в бели мечки ли се измерва мощноста?
  • #3
    16 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Всъщност само дизелите са на Рено, останалото го ползват французите за техните си джипове. Японците са едни от най-големите в бранша.
  • #2
    4 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Nissan - френски платформи и френски двигатели. Няма по-измислена марка!
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Аладин Ел-Хашим ( преди 7 години )
    Тъй рече Ел-Гомн и тъй да бъде! Две камилски сили моля.