IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа новото X3 на сняг (Видео)

Кросоувърът ще се появи и в хирбидна модификация

BMW показа новото X3 на сняг (Видео)
Компанията BMW продължава със зимните изпитания на новото поколение на кросоувъра си Х3. Първи официални снимки на модела бяха направени по време на тестове в Швеция, като производителят публикува и видео.

BMW показа новото X3 на сняг (Видео)
 
От изображенията са вижда, че всъдеходът е получил видоизменена решетка на радиатора, различна задна броня и нова изпускателна система. Автомобилът е изграден на платформата CLAR, заради която е пораснал на размери. В същото време той ще бъде по-лек от своя предшественик.

BMW показа новото X3 на сняг (Видео)

Промените ще засегнат и салона на кросоувъра. Там е поставен изцяло цифров приборен панел, голям сензорен дисплей на системата iDrive, както и триспицев волан.

BMW показа новото X3 на сняг (Видео)

В гамата двигатели на новото BMW X3 ще влязат модифицирани агрегати от текущото поколение. Базовата версия ще бъде със задно предаване, а останалите ще разполагат с фирмената система за задвижване на четирите колела xDrive. Предвижда се хибридна модификация, развиваща 252 к.с. Само на електричество тя ще изминава до 40 км, като средният разход ще бъде 2,1 л/100 км.



Ще има и версия M40i с 3,0-литров бензинов би-турбо мотор, развиващ около 360 к.с. След нея ще се появи и пълнокръвен М-вариант със същия мотор, но вече с 422 к.с. Този автомобил ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, като максималната му скорост ще бъде ограничена на 250 км/ч. 
 
Снимки и видео: YouTube
 
Тагове: bmw x3
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    druglio ( преди 7 години )
    Аз имам х3 е83 фейслифт и един път ходих на язовир йовковци по 2-3 км. каманаци, шубраци и тн. Единствено което стана си надрах колата в клони. Ами втори път не мисля да си го причиня.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    fermera ( преди 7 години )
    Аз карам такъв вид кола по черните пътища.Проблема не е в проходимоста а в клоните който дерат колата.Иначе за Х3,Q5,GLC i RRE е голяма измама да ви пробутат такъв модел със 4 цилиндъра.Много пари а не върви.За този клип мога да кажа че ако при включени стабилизиращи системи се държи така не е добре.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Нормално, хората които карат такива нови Х5 и Х3 нямат работа по-камъните извън пътя. Най-много зимата да преодолеят някоя неизчистена улица и това е. Затова и БМВ прави тези коли с параметри на автомагистрални крузери, а не на офроад машини.
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    Много са ми забавни рекламите им на 4х4то им, как некви добре изглеждащи, семейни бели хора карат чисто нови х3 и х5 през гори и хълмове по каманаците. Само на реклама съм виждал такива коли за по 100 хиляди лева и нагоре да са извън асфалта. В реалния живот никога не съм виждал такава нова кола извън асфалта. Кого заблуждават?