IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Супер рядка Honda NSX се продава в интернет

Само 17 такива коли са били произведени, а тази конкретно струва 87 500 долара

Супер рядка Honda NSX се продава в интернет

На международните пазари за коли втора употреба, човек може да открие не една и две Honda NSX. Нито една от тях обаче не е толкова впечатляваща и рядка като колата на снимките. Тя е една от едва 17 фабрично произведени коли и разполага с механичен компресор, монтиран в сервиза на дилъра, от който е купена преди години. В момента колата се продава в еBay за едва 87 500 долара. Представете си колко ще струва след години.

Супер рядка Honda NSX се продава в интернет

На пръв поглед сумата изглежда твърде солена за стара Honda, пък макар и от модела NSX, но въпреки това, има доста причини тази машина да си струва парите. Първо, това е единственият NSX в света с червено NA2 купе и бежов кожен интериор. Освен това, без да се броят специалните серии на Zanardi, произведени през същата година, това е един от малкото автомобили, които пристигат от завода с тарга покрив, който може да се демонтира.

Супер рядка Honda NSX се продава в интернет

Под капака е монтиран 3.2-литров V6 двигател, който е взет от специалните изпълнения NSX Zanardi Edition, но в този случай моторът е комбиниран с механичен компресор Competch, който върви с нов изпускателен колектор, нов съединител и няколко други дребни модификации, увеличаващи мощността. Двигателят работи с оригиналната 6-скоростна механична трансмисия.

Супер рядка Honda NSX се продава в интернет

Интересното в случая е, че продавачът не уточнява с колко точно конски сили разполага този NSX, но споменава, че той е навъртял около 70 000 километра през живота си.

Супер рядка Honda NSX се продава в интернет

Автомобилът е купен нов през 1999 и оттогава е имал само един собственик. Всичко в него изглежда в безупречно състояние, в това число и оригиналната червена екстериорна боя и бежовият кожен салон. Дори стелките на пода изглеждат сякаш съвсем скоро са излезли от завода. Звучи като чудесна инвестиция. 

Снимки: eBay.com

Тагове: honda nsx ebay acura nsx
0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 20 rate down comment
    raptor ( преди 7 години )
    Много са уникални и редки защото никой не искаше да си ги купува. Иначе производствените възможности на компанията бяха на ниво - Тойота Селика или нещо от тоя род. Водел се е сравнително масов спортен модел според индустриалното планиране.