IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina напомпа два от моделите си

B3 S Bi-Turbo и B4 S Bi-Turbo вече разполагат с 440 к.с.

Alpina напомпа два от моделите си

За високотехнологична компания като Alpina е жизнено необходимо непрекъснато да се движи напред. Затова и след представянето на модела BMW Alpina B3 S Bi-Turbo инженерите на фирмата продължиха да работят върху турбокомпресора и системата за охлаждане на двигателя, което съответно доведе и до промени в неговите параметри.

Alpina напомпа два от моделите си

От компанията обявиха предстоящо излизане на пазара на два нови модела - BMW Alpina B3 S Bi-Turbo и BMW Alpina B4 S Bi-Turbo, под чийто капак е поставен модернизиран редови двигател с 6 цилиндъра. При двете коли бензиновият мотор с обем 3,0 литра разполага със система за газоразпределение Valvetronic и със система за директно впръскване на горивото под високо налягане.

Alpina напомпа два от моделите си

Инженерите на Alpina са успели да подобрят производителността на двигателя благодарение на промени в турбината, както и в системата за охлаждане и в софтуера Alpina Switch-Tronic, който управлява трансмисията. Всичко това е довело до увеличение на мощността със 7% - до 440 к.с., а въртящият момент е нараснал с 10% - до 660 Нм.

Alpina напомпа два от моделите си

Подобни характеристики позволяват на седана и комбито B3 S ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,3 секунди и развиване на максимална скорост съответно от 306 и 303 км/ч. Купето и кабриолетът B4 S също се справят за 4,3 секунди (3,9 секунди за версиите с 4х4), като развиват 306 и 304 км/ч.

Снимки: Alpina

0 от 500