IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota няма да се откаже от Avensis

Новото поколение на модела ще излезе наесен

Toyota няма да се откаже от Avensis

Японският производител Toyota тества активно новото поколение на модела си Avensis. Това съобщава изданието Motor1, според което автомобилът ще бъде показан по време на автосалона във Франкфурт през есента.

Toyota няма да се откаже от Avensis

По-рано се твърдеше, че в Toyota имат намерение да се откажат от модела заради спадащото търсене на автомобили от D-сегмента в Европа. Очакваше се, че японците ще увеличат леко размерите на по-малката Corolla, което на практика ще изхвърли Avensis от пазара.

„Ние непрекъснато анализираме сегмента на пазара, в който е представен нашият модел и сме доволни от това как той работи. Трябва обаче да решим каква да бъде следващата ни стъпка спрямо Avensis – нов седан от сегмент D или нещо друго?”, коментира преди време шефът на европейското подразделение на Toyota Йохан ван Зил.

Toyota няма да се откаже от Avensis

Явно решението на мениджмънта на Toyota е в полза на Avensis и неговата нова генерация ще е готова до края на годината. Тя отново ще се предлага като седан и комби, като сегашният 1,8-литров атмосферен бензинов двигател ще бъде заменен от 1,6-литров с турбо. Той ще развива 120 и 150 к.с. Дизеловите мотори са 1,5 и 2,0-литров, производство на BMW.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota avensis
0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Най-красивият бизнес премиум седан в клас D е Авенсис. Изглежда не само с тежкарско бизнес излъчване" На какви хапчета си! Само ти изглежда така, пълен леген е ...
  • #9
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не те бива и да лъжеш,***.По цял ден се чудиш каква глупост да напишеш в тоя форум и на какъв собственик да се направиш. Пасата е най-пенсионерския седан в класа и прилича на самобръсначка.Като дъска за гладене е.
  • #8
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Митака ( преди 7 години )
    Преди месец продадох Версото си, което купих чисто ново, и от което бях доволен, защото не извадиха нов модел на Версо, а дизайнът на Авенсис направо ме отблъсна! Почитател съм на марката, но за мен лично новият Авенсис прилича на леген. Сега карам новия Пасат и мисля, че е класа над Авенсиса.
  • #7
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Най-красивият бизнес премиум седан в клас D е Авенсис. Изглежда не само с тежкарско бизнес излъчване,ами и супер-спортно отпред с новите хищни Led светлини. Най-качествен е също,а и категорично най-безшумен в интериора и отвън като преминава. Изключитело балансирани и тихи valvematic двигатели от последно поколение. Изключително стойностна кола.
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    ;) ( преди 7 години )
    Ако спрат производството на Avensis, Toyota могат да решат да внасят от САЩ, Camry, Camry Hybrid, Venza и Avalon. В този случай европейските производители едва ли ще продадат нещо в този сегмент.
  • #5
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Баща ми вече 4 год кара модела преди този фейслифт (2013 год.). Ужасна кола! "Бях решил да взимам същия модел, 2 км по Цариградско и се отказах. При 100 км/ч не се седи вътре. Антифоните трябва да са задължителна екстра към Авенсис
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    LEX ( преди 7 години )
    Баща ми вече 4 год кара модела преди този фейслифт (2013 год.). Ужасна кола! Адски шумно и твърдо окачване, постоянно тропащи спирачни апарати. Аурис, който също имаме вози далеч по-добре въпреки, че е по-малък. Много остаряли двигатели (неговият е 1,8 - 147к.с.). Всяка една кола с мотор от 1.2 турбо нагоре ще го дръпне. Да не говорим, че дойде с дефект, за който в ТМ Ауто си признаха на 60 000 км след като вече очевидно колата не вървеше и нямаше накъде повече да го крият.
  • #3
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ВАГита, предвид финановите резултати, Тойота е комапнията която най-добре знае какво прави. Това че е връзвате на пропагандните партенки платени от ВАГ е лично ваш проблем.
  • #2
    10 rate up comment 7 rate down comment
    не си прав! ( преди 7 години )
    Авенсис е един от малкото автомобили на Тойота с качество,стил и добра визия. Дано само не му лепнат фирмения комарник отпред и лъскавите пластмаси на багажника. Все пак като автомобил е проектиран в Европа за Европа и не е *** като Королата и Камри-то.
  • #1
    5 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    *** ми дойди мития хептен си нямат идея какво да правятдобре че са *** и латиносите и краварите да им купуват лигениете