IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi Еclipse се завръща...като джип

Японците показаха сериен кросоувър, който ще се продава и в Европа

Mitsubishi Еclipse се завръща...като джип

Компанията Mitsubishi Motors официално върна името Eclipse сред моделите си, като така ще се казва нов кросоувър, който ще се разположи под Outlander в гамата на марката. Машината е получила добавка Cross към названието си, а нейната официална премиера ще се състои по време на автосалона в Женева.

Mitsubishi смени категорията на Eclipse

Дизайнът на новия Eclipse Cross е изцяло в стила на концептуалия модел XR-PHEV II, представен през 2015 г. От прототипа серийният вариант се отличава по липсата на някои допълнителни елементи по каросерията, опростената оптика и наличието на традиционни дръжки на вратите. В салона нещата също са опростени малко.

Самият кросоувър е изграден на платформата, която е използава и за Outlander. Автомобилът е оборуван със система за задвижване на четирите колела S-AWC с многодискова муфа отзад и преден диференциал с електронно управляема блокировка. Има и система за разпределение на тягата и спирачното усилиe между задните колела Active Yaw Control (AYC).

В гамата мотори е включен 1,5-литров бензинов двигател с турбо. За него засега данни не се съобщават, но се знае, че ще работи в комбинация в вариаторна трансимися, имитираща 8-степенен автомат. Алтернативният вариант е с 2,2-литров дизел, комбиниран със стандартна 8-степенна автоматична трансмисия.

Доставките към европейските дилъри на Mitsubishi стартират през есента. След това кросоувърът ще започне да се продава в Япония, Северна Америка, Австралия и други държави.

Снимки: Mitsubishi

0 от 500