IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическата Honda Clarity ще е с малък пробег

Моделът ще може да изминава до 130 км с едно зареждане

Електрическата Honda Clarity ще е с малък пробег

Изцяло електрическата версия на модела Hodna Clatity, чието излизане на пазара е предвидено за тази година, ще предлага доста скромен пробег с едно зареждане – около 130 км, съобщава изданието Automotive News, като се позовава на вицепрезидента на американското подразделение на марката Стив Центер.

Електрическа Honda Clarity ще е с млък пробег

От думите на топ-мениджъра става ясно, че в Honda са заложили на два ключови параметра при създаването на Clarity EV, с които да привлекат клиенти. Това са сравнително достъпната цена и богатото оборудване на електромобила, заради което съответно е пострадал неговият пробег.

„Пазарът на електромобили не е запълнен изцяло и на купувачите им се налага да правят компромиси между размера на автомобила, неговия пробег и цената му – обясни Центер. – Има модели като Chevrolet Bolt (37 495 долара), предлагащи по-голям пробег, но са с малки размери. Съответно клиентите могат да изберат Tesla Model S и Model X, които са с големи рамери, голям пробег, но и висока цена – около 100 000 долара. Затова трябва да се търси някакъв среден вариант.”

Според Центер, този вариант е Hyundai IonicElectric, който достига до 200 км с едно зареждане и предлага сравнително приемлива дължина – 4470 мм, както и цена – 29 500 долара. Идеята на Honda е да предложи нещо подобно – нейният седан Clarity EV ще е дълъг 4900 мм, като ще стартира от 35 000 долара.

„Опитът, натрупан при продажбите на малкия Honda Fit EV, който можеше да измине около 120 км, ни показа, че повечето клиенти са недоволни не от пробега на автомобила, а от неговите скромни размери”, обясни Центер.

В момента Honda Clarity се предлага единствено като модел с водороден силов агрегат, като се продава само на пазара в Калифорния, при това на лизинг. Първоначалната вноска е 2868 долара, след което всеки месец се плащат по 369 долара. На по-късен етап в семейството Clarity ще се появи и хибрид, който ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Снимка: Honda

Тагове: honda clarity
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 7 години )
    Това няма да има успех в Щатите. Пробега е твърде малък за разстоянията тук. Не знам какъв имат от Хонда с електрическия Фит- аз такова нещо не съм и виждал по улиците. Кларити беше провал а сега искат да затвърдят провала. Май скоро Хонда ще е продан.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ако Болт е малък - има Волт - той е голям и е хибрид, рейнджа му сигурно е над 1000км. за към ми е тази хонда ?!
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    едно е ясно - трябва да падат глави във Хонда. съсипват ужасно добра марка, която преди начукваше канчета, а сега припка след останалите. и с NSX май се изложиха а я разработваха 10години
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Bolt струва 2500 долара отгоре а предлага три пъти по-голям пробег. A на въпроса дали е малък - 5 места и 480 литра багажен обем са повече от достатъчни. За сравнение БМВ 3-та серия комби е със 495 литра
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Японците не проумяха ли, че с такъв пробег, такъв автомобил няма никакъв шанс за продажби. Преди да строят такава глупост, да бяха проучили пазара. Тесла била скъпа 100 бона, 100 бона ама 650км. пробег. Тука 35000 долара и 120км. пробег и то 120км. при идеални условия, цъкнеш клима и подгрев, предни духалки, радиото и пробега ще падне на 50-60км. Пълно недоразумение. А Chevrolet Bolt струва 37500 обаче има 400км. пробег и 200к.с. какво като е кола с по-малки размери? Еми то това японско оправдание е направо глупаво, ако имаше по-големи размери, щеше да има повече място и щяха да наврът още батерии и пробега можеше още да се вдигне.
  • #3
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хонда има много спортни успехи, просто не са в Европа. Аз не съм чул VW или форд да има успехи в азиатските състезания нали?Айде да се стегнете малко и да престанете с глупавите коментари.Хонда са доказали качеството на двигателите си и надеждността им и всяка година са на 1во място във всички класации заедно с тойота.Това е постоянство, което се постига с много работа и дисциплина.Вземи двигателите, като най-скъпия елементи и ще видиш, че по-надеждни няма в света.
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе пак ни посрещат с рекламна статия на скапаните трошляци на ВАГ и пишат откровени глупости.Азотния оксид е най-опасен когато се окисли и се превърне в азотна киселина в дробовете на хората и проблема при него е че седи в ниските етажи на атмосферата където са хората.А до преди 1 години от ВАГ не пееха, че дизела е чист сега си рекламират ел. колите на 3на цена с малък пробег в заключени статии.Мизерна компания и мизерни комедианти.
  • #1
    3 rate up comment 9 rate down comment
    afsefghsd ( преди 7 години )
    Не съм критикар, но тази предница е ясно вдъхновено от позната друга марка. Задната част е доста спорна и като цяло се е получило - манжда с грозде.