IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кола без пилот постави рекорд на пистата COTA (ВИДЕО)

Китайската Nio EP9 ускорява за 7.1 секунди... от 0 до 200 км/ч

Кола без пилот постави рекорд на пистата COTA (ВИДЕО)

Времето на асовете от "Формула 1" може и да е преброено, след като електрически автомобил с автопилот успя да запише рекордна обиколка на пистата COTA в Остин, Тексас. Nio EP9 завъртя трасето за 2:40.33 минути, постигайки максимална скорост от 257 км/ч.

Кола без пилот постави рекорд на пистата COTA (ВИДЕО)

Успокоителната новина за Фетел и компания е, че с пилот зад волана същата машина успя да направи обиколка за 2:11 секунди - абсолютен рекорд за сериен автомобил в цялата история на пистата. Но напредъкът, който показа автопилотът само за три месеца, е наистина показателен.

Nio EP9 се произвежда от компанията Next EV. Колата има четири електромотора, четири отделни скоростни кутии и обща мощност един мегават (1342 конски сили). Ускорението от 0 до 200 км/ч й отнема едва 7.1 секунди, а максималната скорост е 312 км/ч. Още през октомври машината подобри рекорда за най-бърз електромобил на прословутата Северна дъга на "Нюрбургринг".

"В Nio главната ни цел е да повдигаме летвата за цялата автомобилна индустрия", коментира след последния рекорд Падмасрий Уориър, изпълнителен директор на щатското поделение на компанията, която иначе е с китайски собственици. Уориър отдаде дължимото за рекорда на екипа на компанията в Силициевата долина, който успя да подготви автомобила само за четири месеца.
 
Вижте видео от рекордната обиколка на EP9 без човек зад волана:

Тагове: nextev nio ep9
0 от 500
  • #4
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да ве бате, но пишеше преборено, не преброено!
  • #3
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Камен ( преди 7 години )
    Близо 30 секунди разлика между автопилота и истински пилот. На писта, на която обиколката е 2:11 това означава че за 5 обиколки колата на автопилот вече ще е затворена с обиколка. За едно състезание, подобно на тези от Формула 1 колата на автопилот ще завъри на 15-тина обиколки след лидера.
  • #2
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    бате, я пий едно кафе :) не пише "подобрено времето на болидите", а "преброено времето на асовете".
  • #1
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И как може да е подобрено времето на болидите от F1, като то е 1:39.347?