IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подсказванията за Volvo XC60 продължават

Премиерата на SUV модела е на 7 март в Женева

Подсказванията за Volvo XC60 продължават

Volvo залага на агресивна кампания на подсказване какво да очакваме от новия XC60, който ще дебютира другия месец в Женева. Първо се появи частичен изглед на предницата, после видяхме формата на фаровете и стоповете и естествено – цялата кола, покрита с полупрозрачно покривало, което не оставя много на фантазията.

Подсказванията за Volvo XC60 продължават

В крайна сметка, второто поколение на XC60 ще е по-малко копие на успешния XC90, но ще с по-дълга база в сравнение със своя предшественик, което означава и повече пространство за пътуващите на задните седалки. Също така, логично е да очакваме и по-голям багажник в сравнение с първата генерация на модела.

Подсказванията за Volvo XC60 продължават

Естествено, оформлението на фаровете като „Чука на Тор” ще е запазена марка и но този модел, както и пропорциите, които напомнят на по-големия и успешен SUV модел. Новият XC60 е изграден на платформата SPA, която се използва и при XC90 и ще получи сходна гама 4-цилиндрови двигатели.

Подсказванията за Volvo XC60 продължават

Шведите още преди време дадоха да се разбере, че залагат твърдо на даунсайзинга и не би трябвало да очакваме завръщането в гамата на мотори с повече цилиндри и обем по-голям от 2,0 литра. Напълно естествено, можем да очакваме при новия XC60 и хибридна версия с 3-цилиндров двигател.

Това се обсъжда и за XC90, но при XC60 ще се реализира по-лесно, тъй като моделът е по-малък и по-лек и динамиката му няма да пострада толкова сериозно.

Volvo е собственост на китайската компания Geely, а разрастването на SUV гамата на шведската марка ще продължи с премиерата на новия компактен XC40, който ще е и най-достъпния модел в това портфолио.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo volvo xc60 suv volvo
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Две неща. Първо, никой не си купува определена кола защото преди 100 години някой билизмислил нещо. Второ, Волво не попада в категорията на иновативните производители, защото техния принос е сравним с тоз на Дачия.
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Просто не е грозде. Китайско менте е.
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Пламен ( преди 7 години )
    Ох, момчета мочета, ако прочете малко какво точно волво са дали на автомобилния свят сами ще разберете. То и Land Rover и Jaguar са собствест на Тата, ама никой не плюе, нали. Ама все пак на лисицата гроздето и е кисело...
  • #3
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Ха-ха-ха ( преди 7 години )
    То е така,като не сте карали този модел,киселко ви е гроздето,що ли???Карайте Гранд Витара ,те са върха....вие ги разбирате ,ха-ха.
  • #2
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    да си го държат под под кривалото няма какво да покажат на автомобилната общественост китайски премиум на цени които нямат логическа връзка
  • #1
    5 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Интересът ми към тази марка е нулев, дори отрицателен. Не само защото е китайска.