IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скудерията кръсти новата си кола на годишнина

SF70-H трябва да върне Ferrari в челото на Формула 1

Скудерията кръсти новата си кола на годишнина

SF70-H е пълното име на новия автомобил на Ferrari за сезон 2017 във Формула 1, а пилоти остават Себастиан Фетел и Кими Райконен. Новият болид беше представен днес онлайн на пистата „Фиорано” в Маранело, където по-късно ще завърти и първите си обиколки.

Скудерията кръсти новата си кола на годишнина

Аеродинамичното оформление на SF70-H отговаря на това, което показаха четири от петте тима, които представиха новите си коли – както по отношение на носа, така и при търсенето на повече сцепление. Все пак, при италианците са налице по-агресивни форми на въздушните кутии на колата, както и малко крило в края на хоризонталната „перка” на капака на двигателя.

SF70-H е дело на екипа, воден от Матиа Биното, който в средата на миналата година наследи на поста технически директор Джеймс Алисън. В Маранело залагат големи надежди на новия автомобил, тъй като през 2016 г. тимът не успя да се наложи като най-сериозния съперник на Mercedes, въпреки че Себастиан Фетел взе три победи през 2015 г.

През миналата година италианците имаха проблеми с аеродинамичното притискане на колата и загряването на гумите, което сериозно стесни оперативния прозорец на ефективното представяне на колата им и се отрази на темпото на Фетел и Райконен.

Скудерията кръсти новата си кола на годишнина

Отделно от това, договорът на Фетел с тима изтича в края на 2017 г., а след последното опъване на отношенията между пилота и тима, Маурицио Аривабене заяви, че в Скудерията няма да бързат с началото на преговорите за удължаването на договора на италианеца.

Най-вероятно и двете страни са стигнали до мнението, че е най-добре да изчакат да минат поне няколко състезания от този сезон, за да е ясно дали Ferrari ще е реален претендент за титлата или отново ще е в групата на преследвачите на лидерите.

Снимки: Ferrari

Тагове: ferrari
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Добре че Бърни си тръгна!Че аман от толкова британци - банкери и счетоводители!И не дай боже и до ферари да стигнат - ще стане каято с всечките им марки - в чужди ръце.
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 7 години )
    коментарът на Bernie Ecclestone за неуспехите на Ферари е супер: "причината е, че във Ферари работят прекалено много италиянци..."