IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Italdesign направи конкурент на Audi R8

Ателието оцени модела си на 1,5 млн. евро

Italdesign направи конкурент на Audi R8

Ателието Italdesign представи първия модел от своя бранд - Italdesign Automobili Speciali, който ще се занимава с производството и продажбата на автомобили в малки серии. Това е суперкола с 2 врати и средно разположение на V10 двигател с 610 к.с.

Italdesign направи конкурент на Audi R8

Компанията ще предложи общо 5 автомобила от този модел, чието модулно шаси е направено от карбон и алуминий. Машината е оборудвана със същия 5,2-литров мотор, който се поставя на Lamborghini Huracan и Audi R8 plus. Той е комбиниран със система за задвижване на четирите колела quattro.

Атмосферният двигател развива 560 Нм въртящ момент, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди. Максималната скорост на автомобила е 330 км/ч, като по този показател той е напълно равностоен на конкурента си – Audi R8.

Italdesign направи конкурент на Audi R8

Цялата каросерия на машината е направена от карбон, като върху нея са поставени множество аеродинамични елементи. Сред тях са фиксирано антикрило в задната част, странични „криле”, въдухозаборник пред задните колела и огромен дифузьор с интегрирани тръби на изпускателната система.

Italdesign направи конкурент на Audi R8

И петте бройки от този модел ще бъдат произведени във фабриката на студиото в Торино със собствени средства. Цената на Italdesign V10 е фиксирана – 1,5 млн. евро.

Снимки: Italdesign

Тагове: audi r8 italdesign
0 от 500