IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата суперкола на McLaren спира от 200 км/ч за 4,6 секунди (Видео)

Наследникът на модела 650S ще получи мотор със 720 к.с.

Новата суперкола на McLaren спира от 200 км/ч за 4,6 секунди (Видео)

Британският производител McLaren Automotive разкри нови подробности за бъдещата си суперкола, която ще замени модела 650S. От компанията публикуваха видео, на което покритият с камуфлаж прототип преминава през завоите на състезателно трасе, а тест-пилотът Крис Гудуин разказва за поведението и конструкцията на машината.

Новата суперкола на McLaren спира от 200 км/ч за 4,6 секунди (Видео)

Официално се съобщава, че за да спре напълно от скорост 200 км/ч, автомобилът се нуждае само от 4,6 секунди или 117 метра. Това е с 6 метра по-малко от постижението на McLaren 650S и съвсем близо до показателите на хибридната суперкола на марката - P1.

Самото ускорение от 0 до 200 км/ч отнема 7,8 секунди. За сравнение, предшественикът на новия модел – 650S, се нуждае от 8,4 секунди за да изпълни същото упражнение.

Суперколата ще бъде представена на автосалона в Женева в началото на март. Тя ще получи V8 двигател, развиващ мощност от 720 к.с. За модела са подготвени нов карбонов монокок, модернизирано адаптивно шаси, специален дрифт-режим на управляващата електроника, нова изпускателна система и допълнителни аеродинамични елементи по каросерията.



Снимка и видео: YouTube
 

 

Тагове: mclaren 650s
0 от 500