IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри още от своя супер хечбек

Серийнията Yaris GRMN ще получи 1,8-литров мотор с над 210 к.с.

Toyota разкри още от своя супер хечбек

Компанията Toyota разкри нови подробности за новия си спортен хечбек Yaris, който ще бъде пуснат в продажба тази година. Японците се завръщат в сегмента след 10-годишна пауза, като са избрали доста необичаен двигател за автомобила.

Toyota разкри още от своя супер хечбек

Новият сериен хот-хеч ще се казва Toyota Yaris GRMN, като абревиатурата означава Gazoo Racing Masters of the Nurburgring (така се казва и спортният тим на марката). Машината е получила 1,8-литров двигател, който за разлика от моторите на основните конкуренти, няма да използва турбина, а механичен компресор.

Агрегатът е построен с използване на технологии от 1,6-литров мотор, с който е оборудвана версията на Yaris, участваща в световния рали-шампионат (WRC). Този двигател обаче е със стандартна турбина, като има съществен принос за победата на тима във втория старт от WRC за година – рали „Швеция”.

Toyota разкри още от своя супер хечбек

Японците засега не разкриват точните технически характеристики на агрегата, но не крият гордостта си, че техният автомобил разполага с подобен нестандартен двигател. Според непотвърдени данни моторът ще развива над 210 к.с., което ще позволи на Toyota Yaris GRMN да се конкурира с модели като Ford Fiesta ST и VW Polo GTI.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota yaris wrc toyota grmn
0 от 500