IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ферарито на Майк Тайсън отива на търг

Колата е от серията Ferrari F50 и се очаква да се продаде за близо 2.5 млн. долара

Ферарито на Майк Тайсън отива на търг

Още едно Ferrari F50 в безупречно състояние ще бъде предложено на търг, този път от RM Auctions. Аукционът ще се проведе на 11 март във Флорида, а продавачът уверява, че колата е изминала едва 9164 км и през целия си живот е била поддържана на най-високо ниво.

Ферарито на Майк Тайсън отива на търг

Въпреки състоянието и произхода си обаче, тази кола е по-интересна с историята си. Тя е била собственост на бокс звездата Майк Тайсън и е една от едва 50-те коли от този модел, които са продадени на американска почва. Освен това, въпросната машина е 73-ото произведено F50 от серията, състояща се от едва 349 коли.

Ферарито на Майк Тайсън отива на търг

Първият собственик на колата е бил именно световният шампион в супертежка категория, който я купува през 1995 и я пази в гаража си няколко години, преди да я продаде на компютърния магнат Кевин Маркус чрез сиатълски брокер.

Ферарито на Майк Тайсън отива на търг

През 2005 Маркус продава въпросното F50 на фен на марката от Джорджия, който се грижи за нея добре, прави някои подобрения по електрониката, подменя уплътнението на задния прозорец и възстановява маслената и водната помпи. По това време са подменени и гумите на колата, а фаровете и стоповете са модифицирани. Пет години по-късно автомобилът е продаден отново – този път на дилър на Ferrari, който го купува на 8548 км, подменя двата горивни резервоара, прави пълно обслужване на двигателя и сменя гарнитурите на цилиндровите глави, както и всички течности.

Ферарито на Майк Тайсън отива на търг

От RM Auctions твърдят, че „колата никога не е карана неблагодарно“ и към нея върви частична сервизна история. Всички книжки за експлоатация са налични, както и два комплекта с инструменти, които стоят в „багажника“ отпред. Там има и покривало за колата, която се предполага, че няма да бъде карана ежедневно и от новия си собственик. В цената са включени и двата покрива – твърд, който лесно може да бъде демонтиран, както и мек гюрук, ако изведнъж се изсипе порой. Благодарение на всички оригинални аксесоари, това F50 е било сертифицирано като автентичен класически автомобил лично от производителите си в Маранело. 

Снимки: RM Auctions

 

Тагове: ferrari f50 rm auctions
0 от 500