IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Безпилотен болид катастрофира още на първото състезание

Една от двете машини DeVot 1 се удари в предпазните огради

Безпилотен болид катастрофира още на първото състезание

От тази година състезанията от сериите Формула Е ще бъдат съпътствани и от надпревари между безпилотни автомобили, които също са задвижвани с електричество. Още първият старт от шампионата RoboRace в Аржентина обаче показа, че подобна идея ще бъде доста трудно реализирана, след като на старт излязоха две машини с името DevBot и една се разби в оградите.

Безпилотен болид катастрофира още на първото състезание

Разработчиците на прототипа съобщиха за инцидента на своята страница в Twitter, като обясниха, че болидът DeVot 2 е катастрофирал, след като неговият изкуствен интелект се е опитал да провери  "границите на възможностите си". Снимка на разбития автомобил бе публикувана от изданието Autoblog Argentina. А победата в надпреварата бе присъдена на прототипа DevBot 1.

Идеята състезания между безпилотни машини да се провеждат редом със стартовете от първенството на Формула Е се роди още през 2015 г. Тестовете за болидите стартираха през миналата година, като те се провеждаха на различни писти, в това число и на "Силвърстоун", която приема старта за Голяма награда на Великобритания във Формула 1.

Снимка: Twitter

0 от 500