IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW открива нов клас автомобили

Баварците ще пуснат първия в света електрически спортен хечбек

BMW открива нов клас автомобили

Компанията BMW създаде сегмента на купеобразните кросоувъри, като пусна на пазара модела X6. На германците явно им харесва да бъдат пионер в дадено направление и сега готвят нещо подобно – на автосалона във Франкфурт през есента те ще представят първия в света електрически спортен хечбек.

BMW открива нов клас автомобили

Моделът ще носи името BMW i3S, като ще представлява доработен вариант на сегашното i3. Електромоторът ще продължи да отговаря за задвижването на задните колела, но мощността му ще бъде увеличена. В момента BMW i3 разчита на 170 к.с. и 250 Нм, но се очаква при версията iS мощността да бъде с около 185 к.с.

По този начин новата версия на електромобила ще може да се конкурира с автомобили като Ford Fiesta ST, която развива 180 к.с. Този хечбек ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 секунди, очаква се и BMW i3S да постигне същия резултат (при сегашното i3 това упражнение отнема 7,3 секунди).

Едновременно с BMW i3S баварците ще покажат и фейслифт на стандартния модел. При него промените ще засегнат фаровете и броните, както и оборудването, в което ще бъде включена нова мултимедийна система.

Снимки: BMW
 

Тагове: bmw i3 bmw i3s
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    re ( преди 7 години )
    RICEr, vie poneje ste mnogo vyrvejni se vryshtate kym modernite dizeli, a ?I dobre, che byrkame masloto i vodata, che da vi napravim sporten avtomobil.
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    промоция за фризери на ескимосите незнам, но определено могат да пуснат на промоция печка "чудо" на арабите или маслен радиатор за хората от намибия. тея са много зле. че бъркат маслото с вода е ясно и само селската марка са по зле от тях. абе да си вземат мотори от пса и да не се правят на вървежни.
  • #4
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не знаех , че тухла четворка може да се продава за "спортен" пък чак и електрически хечбек , но на *** може да се пробута всичко, стига да е с емблема на вертолет.Следващата стъпка на "Бъркам вода с масло"-БМВ е да обявят промоция на фризери за всички ескимоси!!!
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Питай тойота, на която БМВ и прави спортния автомобил хахахаха
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    d ( преди 7 години )
    "На германците явно им харесва да бъдат пионер в дадено направление"Моляяяя. че какъв пионер са те, че не мога да се сетя за нищо конкретно
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Добре че го уволниха тоя дизайнер