IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Показаха на видео новата Alpina B5

Моделът ще запази V8 двигателя с 600 к.с.

Показаха на видео новата Alpina B5

Германското ателие Alpina Automobiles, занимаващо се с доработка на моделите на BMW, е готово със собствена версия на новото поколение на 5-Series. Премиерата на модела ще се състои на автосалона в Женева през март, а компанията показа видео с автомобила, който е покрит с камуфлаж.

Показаха на видео новата Alpina B5

От клипа става ясно, че новото Alpina B5 ще запази досегашния 4,4-литров бензинов V8, с който бе оборудван и неговия предшественик. Мощността на агрегата е 600 к.с., като той се поставя и на показаното преди година B7 (версията на Alpna на BMW 7-Series).

Със същия мотор е оборудвана и най-мощната модификация на предишната генерация на BMW M5 с пакет Competition. Максималният въртящ момент при него е 700 Нм, докато при колата на Alpina той достига 800 Нм.

Новото поколение на BMW M5 ще бъде представено по време на автосалона във Франкфурт през есента. Там ще дебютира и комбито 5-Series на Alpna. То ще бъде единствено по рода си, тъй като в BMW нямат намерение да предложат подобен автомобил.


Снимка и видео: Alpina

 

Тагове: bmw m5 alpina bmw 5-series
0 от 500