IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar готви конкурент на BMW M3

Моделът XE SVR ще получи мотор с около 500 к.с.

Jaguar готви конкурент на BMW M3

Британският производител Jaguar разработва нова версия на модела си XE, която ще бъде позиционирана като директен конкурент на BMW M3. Това твърди изданието AutoExpress, което публикува свое виждане за това как би могъл да изглежда подобен автомобил.

Jaguar готви конкурент на BMW M3

Машината се подготвя от подразделението Special Vehicle Operations (SVR), което отговаря за направата на високопроизводителните и суперлуксозни модификации на моделите на компанията Jaguar Land Rover. Според информацията работата по нея е на финалната права.

Jaguar готви конкурент на BMW M3
Така би изглеждал XE SVR според румънския графичен дизайнер Андрей Авърварии, визуализация за AutoExpress

Досега SVR-версии се предлагаха единствено за моделите Jaguar F-Type и Range Rover Sport. Новият XE SVR ще получи техния 5,0-литров V8 двигател, който ще бъде комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Най-мощната вердия на мотора развива 567 к.с. и 700 нм, но се предполага, че при автомобила на Jaguar агрегатът ще разчита на около 500 к.с.

Предвижда се с този мотор Jaguar XE SVR да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. За сравнение, сегашната най-мощна версия на модела – XE S, прави същото за 5,1 секунди. Що се касае до BMW M3, то разчита на 3,0-литров мотор с 6 цилиндъра и 426 к.с., който позволява развиване на 100 км/ч от място за 4,3 секунди.

Jaguar готви конкурент на BMW M3

Сред конкурентите на модела на Jaguar ще бъдат още Mercedes-AMG C 63 S с V8 двигател с 503 к.с., който ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди, както и новото Audi RS 4. То ще получи 2,9-литров V6 с 500 к.с. и ще развива 100 км/ч от място също за 3,9 секунди.

Снимки: AutoExpress
 

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Дизел ( преди 7 години )
    Е, как защо?Той Джереми Кларксън го каза в едно предаване и никой не успя да го обори.Всички копират от оригинала! Да, те са блестящи копия, но са копия! БМВ М3 е уникално и всички го копират.
  • #3
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами,не знам кое е най-доброто,но така като гледам всички се сравняват с БМВ.Защо ли?
  • #2
    10 rate up comment 7 rate down comment
    само че... ( преди 7 години )
    докато някой си купи Джулия, друг ще купи Алфа Ромео!да не стане арабска или китайска смешка ...
  • #1
    10 rate up comment 13 rate down comment
    индийска смешка ( преди 7 години )
    Най-добрата кола , която може да се купи веднага в този сегмент е Джулия на Алфа Ромео!Срещу нея , нито Ягуар ,нито другите , не само в момента , а и в близко бъдеще не могат да извадят нещо което да е по-добро!