IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изоставен Mercedes SLR McLaren гние в Чехия

Конфискуваната суперкола е с проядена от плъхове инсталация и блокирал двигател

Изоставен Mercedes SLR McLaren гние в Чехия

Ако смятате, че Mercedes-Benz SLR McLaren е един от най-впечатляващите модели на компанията от Щутгарт, вероятно не бъркате. Този атрактивен суперавтомобил се произвежда от 2003 до 2010, а по времето на неговата разработка, германците притежават 40% от британския производител на суперавтомобили McLaren, което обяснява името на модела.

Изоставен Mercedes SLR McLaren гние в Чехия

Оказва се, че далеч от светлините на прожекторите, паркингите на лъскавите хотели и луксозните курорти, един Mercedes SLR McLaren съществува някъде в Чехия. Казваме съществува, защото това определено не е живот.

За колата на снимките съобщава местното издание ProDriver, в чиято публикация пише, че машината, която е произведена в средата на първото десетилетие от новия век, е била конфискувана от полицията и от 2011 стои незащитена от метеорологичните условия на полицейския паркинг. Той, забележете, дори не е асфалтиран.

Изоставен Mercedes SLR McLaren гние в Чехия

Според информацията автомобилът буквално е блокиран там, поне до момента, в който полицията не приключи с разследването по случая. Оказва се, че колата е била собственост на лизингова компания, която е опитала да го присвои.

Както става ясно, белият SLR McLaren е прекарал на открито последните 6 години, които са нанесли някои щети по купето, сред които мухъл по задната част. Какви са пораженията по шасито само можем да гадаем,. Знае се обаче, че електрониката е сериозно пострадала, тъй като снопове с кабели от инсталацията са били проядени от плъхове. Колкото до двигателя и спирачките – те са напълно блокирали.

Изоставен Mercedes SLR McLaren гние в Чехия

От всичко това излиза, че дори да бъде освободена от полицейския паркинг, колата се нуждае от много пари и експертно внимание, за да бъде върната на улицата. Вероятността да бъде продадена на търг за обидно ниска цена, също не е малка.

Припомняме, че SLR McLaren е автомобилът, с който в началото на века Mercedes ни напомни за паметния си модел SLS Gullwing. В славните години от своя живот SLR McLaren се съревноваваше с Porsche Carrera GT и Ferrari Enzoр, но бе оценен като по-рафиниран и концентриран в дългите пътувания, отколкото в бруталната мощност на писта.

Изоставен Mercedes SLR McLaren гние в Чехия

Автомобилът се задвижва от 5.4-литров компресорен V8 двигател с мощност 617 к.с. и 780 Нм максимален въртящ момент. Mercedes SLR McLaren ще бъде запомнен като последния германски суперавтомобил, който се е доказал като лидер в своя клас. 

Снимки: ProDriver

0 от 500
  • #4
    13 rate up comment 2 rate down comment
    д-р Исня ( преди 7 години )
    Тия чешки полицай, защо не свалят части от колите. Всички около нея изглеждат като на паркинг, а не както в нащу КАТ - като в морга! Българин стана синоним на цигaнcкa работа.
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    shrek ( преди 7 години )
    В Дубай видях огромен паркинг с Ферарита и прочие супер коли напълно зарязани от години в пустинята.
  • #2
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ако беше шкода да са и направили гараж, простите чехи.
  • #1
    31 rate up comment 3 rate down comment
    МВР София ( преди 7 години )
    Това, ако седеше на паркинга на МВР, отдавна щеше да е останал само скелет, полицайте щяха да си берат каквото могат, а това изглежда непокътнато. Иначе жалко, наистина прекрасна кола.