IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW тества i8 без покрив

Моделът обаче няма да се казва Spyder, както се очакваше

BMW тества i8 без покрив

За намеренията на BMW да махне покрива на своя хибриден спортен модел i8, се знае отдавна. Концептуалният i8 Spyder бе представен още през пролетта на 2012 г. на автосалона в Пекин, а година по-късно ръководството на баварците даде „зелена светлина” на пускането на автомобила в серийното производство.

BMW тества i8 без покрив

Купето BMW i8 се появи на пазара в средата на 2014 г. и се очакваше роудстърът да излезе най-много година по-късно. Това обаче така и не се случи, а в началото на 2016 г. баварците решиха да „подгреят” публиката, като представиха безпилотния си концепт I Vision Future Interaction.

Тогава бе обявено официално, че серийният роудстър ще излезе през 2018 г. и явно в BMW ще изпълнят това си обещание. Снимка на тестови прототип на автомобила се появи в изданието Motor1, като бяха разкрити и нови интересни подробности за него.

Любопитното е, че от BMW не наричат открития си модел i8 Spyder, както се казваше концептът от 2012 г., а i8 Roadster. При излизането си на пазара машината няма да получи силовия агрегат на купето, а негова нова и по-мощна версия, която ще дебютира по-късно тази година.

Очаква се мощността на хибридната система, в която влизат 1,5-литров бензинов двигател и електромотор eDrive да бъде увеличена с 15 к.с. и така да достигне 377 к.с. Капацитетът на батериите също ще нарасне – от 7,1 на 10 кВт/ч. Същият акумулатор се използва от BMW i8, която служи за кола на сигурността в шампионата Формула Е. От тази машина ще бъде взаимствано и окачването.

Снимка: Motor1




 

Тагове: bmw i8 i8 spyder i8 roadster
0 от 500