IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хот-хечът Hyundai i30 ще получи 275 к.с.

Конкурентът на Ford Focus ST и VW Golf GTI ще е готов наесен

Хот-хечът Hyundai i30 ще получи 275 к.с.

Спортната версия на Hyundai i30 под името N ще получи 2,0-литров бензинов турбомотор, съобщава изданието Motor1. Той ще развива 250 к.с., но корейският производител предвижда и по-мощна версия с 275 к.с. И в двата случая максималната скорост ще бъде ограничена на 250 км/ч.

Хот-хечът Hyundai i30 ще получи 275 к.с.

Според информацията на изданието, хечбекът ще получи нови брони, преден спойлер, както и специални джанти. Автомобилът ще бъде оборудван с модернизирана спирачна система с боядисани в червено дискове, спортно окачване и намален клирънс. Серийната версия ще има и 2 тръби на изпускателната система.

Премиерата на автомобила ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през септември тази година. Основни конкуренти на хот-хеча на Hyundai ще бъдат Ford Focus ST и VW Golf GTI. Продажбите ще стартират в началото на 2018 г., като цените предстои да бъдат обявени.

Подобни версии ще получат и два от моделите от луксозния бранд Genesis, който също е собственост на Hyundai. Първи ще излезе седанът G70, подготвян за конкурент на Mercedes-Benz C-Class, Lexus IS, Audi A4 и BMW 3-Series. Той ще бъде оборудван с 3,3-литров V6, развиващ 370 к.с. и 509 Нм въртящ момент. Коя ще бъде втората машина с подобна модификация, засега остава тайна.

Снимка: Hyundai

0 от 500