IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini обяви сервизна акция за дефект, водещ до самозапалване

Компанията изтегля около 1000 автомобили от модела Aventador в САЩ

Lamborghini обяви сервизна акция за дефект, водещ до самозапалване

Италианският производител на спортни автомобили Lamborghini обяви, че изтегля около 1000 бройки от модела Aventador, както и някои специални версии, базирани на него.

Lamborghini обяви сервизна акция за дефект, водещ до самозапалване

Според Националната администрация по трафик и безопасност (NHTSA), причината е в резервоара. Оказва се, че ако той е пълен догоре, има вероятност гориво да попадне върху нагорещените ауспуси, особено ако автомобила се форсира. Това от своя страна може бързо да създаде пламък, който да възпламени задната част на автомобила.

За да бъдат напълно сигурни, че проблемът ще бъде отстранен , от Lamborghini ще изтеглят 1453 бройки от 12-цилиндровите суперавтомобили в САЩ. Сред тях са лимитирани версии, базирани на Aventador, като Anniversario, Miura Homage, Pirelli Edition, Super Veloce, Veneno Coupe и Roadster.

Lamborghini обяви сервизна акция за дефект, водещ до самозапалване

Подобен случай бе регистриран още през 2015 г., но чак сега производителят планира официална сервизна акция. За отстраняване на проблема, от компанията безплатно ще подобрят дизайна и захващането на резервоара, за да се избегнат бъдещи инциденти.

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    gt3, sega i aventador...VAG dosta topli stanali...gotini ***!!! vijte suprata!!!
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тези пък да не изостават от Ферари, и те да палнат нещо
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    нововнос , от кое село си моето момче
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    Това е, защото като ги тестват ги тестват с почти празен резервоар за да докарат оптимални стойности на ускорение, стабилност и дори икономия. Тоест тестовете им явно не съвпадат с реалния начин по който собствениците ще използват колите. Да платиш 1 торба пари за нещо, което немските тАпунгери дори не са си направили труда да тестват както трябва....
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Богат ( преди 7 години )
    За това не си купувам Ферарита, Поршета и Ламборджинита всичките с дефекти и все се палят. Взел съм си една A3-ка на старо, че старите съм сигурен, че не се палят. Даже и газ съм и сложил да нямам такива проблеми с резорвоарите като са пълни догоре.В бутилката за 10лв гас нито е до горе нито се пали.