IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фабрика за фалшиви Ferrari-та бе разбита в Испания

Колите са продавани в интернет за 41 000 евро

Фабрика за фалшиви Ferrari-та бе разбита в Испания

Преди 7 години полицията във Валенсия арестува банда, която продаваше фалшиви автомобили от марките Ferrari и Aston Martin. Тогава бяха задържани 8 души, както и 19 коли, имитиращи скъпите модели. Оказва се обаче, че край на престъпната дейност на групата така и не е сложен, съобщава изданието La Voz de Galicia.

Нова фабрика за фалшиви Ferrari-та бе разбита в Испания

Наскоро в провинция Аликанте е намерено още едно фалшиво Ferrari, чийто собственик признава, че е платил 40 000 евро за него. Колата е била изложена за продан в специален сайт в интернет. Проведеното от полицията разследване е открило цех в град Силис, където трима предприемчиви механици превръщали стари модели на Toyota в  имитации на Ferrari и Lamborghini.

В работилницата са открити 14 машини, като 4 от тях са били напълно готови и изложени за продажба. Намерени са и редица елементи от каросерии, както и емблеми на коли от двете скъпи марки, които са били откраднати от оригиналните скъпи автомобили. Освен това на територията на цеха е била разположена и лаборатория за отглеждане на марихуана.

Нова фабрика за фалшиви Ferrari-та бе разбита в Испания

Четирите готови машини са представлявали реплики на Ferrari 458 Italia, F430 Spider и 430 Scuderia, като всяка една от тях се е предлагала за 41 000 евро.

Снимки: Policia Nacional
 

0 от 500