IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

КАТ вече няма да идва при катастрофа, ако няма пострадал

МВР и застрахователите постоянно ще обменят информация за произшествията

КАТ вече няма да идва при катастрофа, ако няма пострадал

Занапред всички пътнотранспортни произшествия, в които няма пострадал човек, ще могат да се документират чрез двустранните констативни протоколи, без да се вика Пътна полиция. Промяната в наредбата бе приета вчера от Комисията за финансов надзор.

КАТ вече няма да идва при катастрофа, ако няма пострадал

Досега викането на екип от МВР бе задължително, ако поне една от колите в катастрофата не може да се движи на собствен ход. В бъдеще нуждата от полиция остава само в два случая - ако има пострадал човек при инцидента, или ако единият участник подозира другия в употреба на забранени вещества (или по друга причина не желае да подпише констативния протокол). Няма да се налага и двустранните протоколи да се носят за регистрация в КАТ.

Според експерти тази промяна ще облекчи и работата на контролните органи, и движението по пътищата. В момента често ключови артерии се блокират при дребни катастрофи, докато участниците чакат пристигането на полицаите.

Другата промяна, която въвежда КФН, е за непрекъснат обмен на данни между МВР и застрахователите. Полицията ще предоставя на застрахователните компании данни и снимки от произшествията, на които е повикана, а застрахователите на свой ред ще пращат на МВР описания на инцидентите, уредени с двустранен протокол.

 

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    х ( преди 7 години )
    И като ги извикаш, те си чупят краката да бягат към теб.
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ако искате да шофирате в държава, където шимпанзетата не шофират бракувани западни каруци викате КАТ, казвате им да се таковат отзад с палката и заминавата за Терминал 2.
  • #7
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ПАК ЩЕ ВИ ГО НАПИША..ОВЧАРИ...Ако се съмнявате че друсан или пил..викате КАТ, ако не приема че е виновен..викате КАТ, ако няма ГО..викате КАТ, ако няма преглед..викате КАТ...ако в проишествието има повече от две коли или сте се правили на "дрифтари" и сте отнесли нещо собственост на общината- знак, мантинела..и т.н. ВИКАТЕ КАТ! В случая "гредата" е че хора които са направили нарушение (примерно да са минали на червен светофар)..няма да имат акт, който заслужават!!!!!!
  • #6
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    КАТ вече няма да идва при катастрофа, ако няма пострадал. !!!! Що за идиотщина? Алкохолиците и наркоманите пируват при тази новина. Нафиркаш се караш, блъскаш някой, излизаш и залитайки му казваш: -Окей мамин златен, пиши си в протокола че съм те засякъл да се оправят застрахователите, че бързам кръм следващата кръчма. Едва ли оня, ще спре ще вика полиция, ще чака там половин един час, за да им каже, че еди си кой май бил пиян като са се блъснали. На другия ден като го призовът, той вече ще е трезвен и може да каже, как така съм избягал, човека каза дай 100лв. и заминавай, дадох му и си стиснахме ръцете, сега какво е пощурял, че ми праща полиция?!? Става дума срещу дума, като няма контролен орган, който да отчете дали е бил наистина пиян или не и ако е бил колко са били промилите и т.н...
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Еми не, не чатат...По лесно е да се умува и пишат глупости...
  • #4
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ".. В бъдеще нуждата от полиция остава само в два случая - ако има пострадал човек при инцидента, или ако единият участник подозира другия в употреба на забранени вещества (или по друга причина не желае да подпише констативния протокол)...Четете ли въобще?! Ако се съмнявате че друсан или пил..викате КАТ, ако не приема че е виновен викате КАТ, ако няма ГО..викате КАТ, ако няма преглед..викате КАТ...
  • #3
    21 rate up comment 2 rate down comment
    L. ( преди 7 години )
    То КАТ на пострадалия няма и как да помогне. Въпросът е . кой ще обясни на Асан, че не е спрял на стоп, че няма книжка, че талигата му не е минала преглед, че е с летни гуми зимата и като така ще трябва ЕВЕНТУАЛНО да плаща щети???
  • #2
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти остави това, ами два автомобила се блъскат на кръстовище и двата не могат да се предвижат на свободен ход, вместо да дойде КАТаджия да регулира движението докато пристигнат репатраци да вземат колите, кръстовижето ще се блокира тотално. А ако виновния участник в катастрофата, отрича че е виновен и държи на своето, че той е ударен а същевременно няма контролен орган, който да отчете дали е пиян или надрусан? И още много въпроси.. То каква ще им е работата на КАТаджиите?Само да висят в храстите
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Al ( преди 7 години )
    Ако при ПТП са увредени повече от два автомобила,как ще се попълват двустранните протоколи?